Tattoo's are hot! :)

SKÖNHET: Jag bara älskar tatueringar, men inte vilka tatueringar som helst då. Har svårt för andra färger förutom svart, och meningslösa motiv, som till exempel en döskalle bara för att. När jag såg detta omslag på Becks tänkte jag ÅH! Beckham är känd för en massa olika saker, ett utav dem är hans typ 100 tatueringar. Många tycker att han överdriver, men jag finner det här bara sexigt och jag förstår hans drift. Själv har jag tre stycken än så länge, och varje gång jag lämnar studion börjar jag fundera på vad nästa motiv ska bli. Jag säger oh yeah Becks, och praise er tatuerare, för att ni är äkta konstnärer! ;)


Spice Girls - TRIBUTE :)

MUSIK: Det har gått drygt 15 år sedan jag såg "Wannabe" på MTV för första gången. Det var Geri, Emma, Victoria, Melanie B och Melanie C som fick alla småtjejor att dansa till zig ah zig ahh. Vem ville inte vara med i gruppen Spice Girls? De gjorde Chupa Chups, Pepsi och Buffalos poppis som fan. När jag tänker tillbaks på hur man samlade på allt som hade med dem och göra, inklusive fotoalbum med bilder på totala främlingar, kan jag inte låta bli att skratta. Visst var det sjukt? Men de var faktiskt SÅ pass sjukt bra! När jag blev påmind om dem häromdan var jag bara tvungen att lyssna på deras hits, bli medlem på deras team på Facebook och se på deras film, Spice World.

Jag kommer ihåg hur vi uppträdde deras sånger inför klassen och hur man bytte foton och klistermärken mellan sina kompisar. Det var en tid då man var bekymmersfri och hade asskoj! Vem saknar inte den perioden? När jag nu lyssnar på deras låtar igen inser jag att de flesta texterna faktiskt är bra, och tjejerna hade coola danser, snygga kläder och gjorde bra videon. Spice Girls kan inte jämföras med dagens fjortis sångare, för att det de gjorde var GRYMT och det ska de ha credit för. Därför tillägnar jag detta blogginlägg som en tribute till dem. För er som har glömt bort era största idoler från 90-talet, ta en nostalgisk resa genom min topp 10 Spice Girls hits! ;)

* "2 Become 1" (1996)
* "Goodbye" (1998)
* "Holler" (2000)
* "Mama" (1997)
* "Move Over" (1997)
* "Say You'll Be There" (1996)
* "Spice Up Your Life" (1997)
* "Stop" (1998)
* "Wannabe" (1996)
* "Who Do You Think You Are" (1997)


- GIRL POWER! -


Judits Lilla SPA :)

HÄLSA: Alla borde unna sig med att gå på ansikts- eller kroppsbehandlingar lite då och då. Jag vet själv hur dålig jag är på att prioritera just det här med hälsan. Därför blir jag alltid glad när jag får presentkort på just sådant. I julas fick jag en Live It box för en valfri behandling. Jag valde att gå på massage på ett ställe på Kungsholmen.


Judits Lilla SPA var jätte härligt inrett, med en känsla av djungeln. Miljön var verkligen avkopplande, jag har aldrig sett något liknande. Massagen var också underbar, jag känner mig helt avspänd och värken i mina axlar har försvunnit. Massösen hade inte svårt för att ta i lite, vilket kanske kändes en del för stunden, men jag visste att det skulle ge bäst resultat! Jag rekommenderar verkligen detta lilla mysiga spa för er som vill komma bort en stund från den stressiga vardagen och vinterkylan. ;)

Ballerina - Kladdkaka

SMÅTT&GOTT: Idag hörde jag talas om Ballerinas senaste kaksmak - kladdkaka - så jag var bara tvungen att gå och köpa den. Visst låter det himmelsk? Men så smakade den inte riktigt, tyvärr. God, och väldigt choklad:ig kändes den, men den var torrare än vad jag hade tänkt mig. Smått besviken måste jag säga att jag är. Det står även på förpackningen att man ska doppa den i mjölk för en godare smak. Men jag tyckte att kakan smakade mindre god då. Förstå mig rätt, jag älskar kombon milk 'n' cookies, men om man doppar i mjölken smakade denna kaka bara sisådär. Så jag säger testa den, men ha inte för höga förväntningar! ;)


I'm a cookiemonster! :)


Wow, Halens bra skosektion! :)

MODE: Jag brukar shoppa en hel del över nätet, från vissa sidor mer än andra. Flera gånger har jag funderat på att avregistrera mig från Halens, för att majoriteten av deras plagg bokstavligen ser ut som skräp. Måste dock säga att deras skor har imponerat mig under den senaste perioden. Igår, när jag fick hem deras senaste katalog fann jag ett par potentiella skoköp. Se här, några exempel! ;)


Enkla, till antingen fest eller lite varje dag. Sexigt med det rosa! (349:-)


Om volangerna ser lika fina ut IRL kan dessa funka till lite "finare" kalla kvällar. (399:-)


Så söta! Har lite svårt för ormskinn mönster, men bara älskar pärldekoren. (399:-)


Do you believe in miracles? :)

LIVET: "När du verkligen vill någonting verkar hela universum för att du ska få din önskan uppfylld." Det är ett citat jag minns starkt från Paul Coelhos bok Alkemisten. Eftersom det är något med just det citatet som stärker min tro på en högre makt. Det gäller bara att tro och att ha hoppet kvar. Jag har en önskan som jag har hållt tummarna för sedan ett bra tag tillbaks. För ett år sedan fick jag veta att det jag önskade vore omöjligt, och jag blev förkrossad. Jag trodde att hela mitt liv hade kollapsat och jag blev nästan påkörd av en bil, på grund av mitt egoistiska tänkande. Igår var beskedet fortfarande den samma, men igår fortsatte jag ändå att le åt livet eftersom jag insåg att jag har så mycket att vara tacksam för. När jag lade mig igår natt tackade jag Gud för min dag, precis som jag gör varje natt. Idag sedan kl. 14:25, tror jag att universum faktiskt verkar för att jag ska få min önskan uppfylld. Jag vågar inte skriva vad önskan är eftersom jag inte vill jinx it, men visst, är det menat så är det egentligen... Anyways, tack Gud! ;)


Spinnin' in my mind - nr. 6 :)

MUSIK: Såhär är det, Rihanna har ingen jätte bra röst, men hennes musikproducenter works wonders för henne (och så är hon snygg också!). Har lyssnat lite på hennes senaste skiva, "Rated R", och det var en låt som imponerade mig som fan. Jag var tvungen att ta reda på vem det var som låg bakom den. Det var ingen annan än min älskling, Justin Timberlake (bland annat då). He really nailed this one! Alltså, det är hur den byggs upp lite mjukt sådär med ett instrument som låter som en orgel. Rihannas röst passar verkligen in här, den där djupa tonen gör det hela. Sedan helt plötsligt, 3:45 min in i låten så kommer trummorna som påminner om den där Phil Collins låten, "In The Air Tonight". Därefter hör man den... Justins kända beatbox, i samband med Rihannas sjungande och den sköna melodin. Beaten är tung, och snart kommer elgitarren. Helt otippat uppbyggd, men ändå klockren - SÅ JÄVLA BRA! Hör den här! ;)
 


Rihanna - Cold Case Love


Vad lever svenska "kändisar" på egentligen? :S

KÄNDISAR: Hur kommer det sig att svenskt kändisskap inte innebär ett glamoröst lyxliv? Jag vet inte hur många gångar jag har stött på så kallade kändisar på gatan, i kollektivtrafiken, i vanliga butiker etc. Har svenska kändisar inget fullspäckat schema, eller handlar det bara om miljövänlighet? Vart gömmer sig paparazzin ens, haha? För jag förstår inte riktigt hur det kan skilja sig SÅ pass mycket från amerikanskt kändisliv. Är det som framstår, då måste en svensk kändis tjäna typ en tiondel av en amerikansk kändis. Kan det vara möjligt, eller handlar det bara om snålhet - ffs?! När jag såg den där rödhåriga bruden från "Vänner och Fiender", på tunnelbanan idag blev jag påmind av det där reportaget som visades i "The Daily Show". Har du sett den, The Stockholm Syndrome Part 1? Om inte, spola till cirka 2:48 min här nedan. Den får mig alltid att skratta! :D


I vår är det korall som gäller! :)

MODE: Färgen korall är en blandning mellan rosa och orange ungefär. På vissa plagg är nyansen lite sisådär, tyvärr, så det gäller också att välja rätt om du skulle till exempel beställa något från nätet. Jag har alltid älskat färgen, men den passar bäst att ha på sig under varmare årstider. Snyggast är att matcha korall med guldfärgade smycken också. Med bara någon solning får färgen dig att se het ut! Till och med Zlatan har ett öga för stil. Nu får glänsa i typ korall när han spelar bortamatcher för Barca *tummen upp*.

P.S. Ni som gifter er i sommar, vore inte koralltema nice? Tänk på dekorationen och på blommorna, och vad fina era brudtärnor skulle se ut! ;)


(Nyanserna blir inte helt rätt med kamera...)


De finaste klänningarna på Golden Globe :)

MODE: Jag missade tyvärr Golden Globe galan, men jag tycker alltid att det är kul att se vad folk hade på sig. Som syrian klär vi oss i pampiga klänningar till bröllop, därför blir sådana galor lite av inspirationskällor. Jag måste tyvärr säga att jag tycker att många hade så himla trista färger på sina klänningar. Skulle jag gå på gala skulle jag haft på mig en orange klänning, eller någon annan neonfärg. Det är ju viktigt att folk lägger märke till en! Något annat som förvånar mig också är att nästan ingen solar till dessa evenemang, varför har man för sig att likblekt är fint? Anyways, det fanns några som var fint klädda i alla fall. Nu ska vi se vilka som lyckades...



Jennifer Aniston: Mycket snygg och enkel klänning, tråkig färg dock, men slitsen livade upp det hela. Ett par hetare skor skulle inte skada däremot.

Christina Aguilera: Jag älskade överdelen och puderrosa är väl inne, men vad som händer där nere är jag inte säker på. Kanske lite konstig design om man tittar på helheten.

Heidi Klum: Älskade hennes klänning mest, tror jag. Färgen är för ljus för mig, men modellen var väldigt läcker. Absolut en klänning jag kan tänka mig sy upp till mig själv!

Felicity Huffman: Vet inte om den passar hennes ålder, men den passar hennes små bröst. Överdelen var helt rätt, men jag skulle nog kapa den och ha den som en kort klänning.

Ginnifer Goodwin: Skulle aldrig ha denna på en gala, men riktigt chic var den. Älskar hennes svarta hår i samband med den blåa färgen på klänningen!

Jennifer Garner: Love it! Mycket glammig och samtidigt riktigt vacker. En sådan kan man göra entré med (dock med några besök på "solarieöarna", haha).

Söndagar :)

LIVET: Enligt den kristna tron är söndagen en vilodag. Visst är jag kristen, men ibland är det svårt att följa just det budordet, med tanke på hur vårat samhälle ser ut idag. En vintrig söndag som idag kunde jag i alla fall göra som Gud, och bara chilla. Hade ingen riktig lust att gå ut i kylan idag. Jag sov ut, låg kvar i sängen tills jag orkade gå upp, sedan duschade jag. Peelade hela kroppen, så nu är jag ren och känner mig fräsch. Målade mina naglar som en dashing diva (som nagellacken heter) medan jag såg på film, "Couples Retreat". Det var en skön romantisk komedi, som fick mig att drömma mig bort till Bora Bora, vart den utspelades. Därefter plattade jag mitt annars krulliga hår, och lyssnade till lite Ricky Martin ballader. Nu ska jag nog ordna lite te och se på lite TV. Så, där har ni en skön vilodag - ta hand om dig själv every now and then! ;)


- So Fresh And So Clean -


Risifrutti - Vintermums

SMÅTT&GOTT: Jag brukar inte ha koll på reklam (om inte det gäller choklad haha), så jag vet inte hur långt efter jag är i upptäckandet av Risifruttis "tillfälliga besök". Smakade den precis i alla fall, och måste tur att besöket endast är tillfälligt. Den ger mig ingen riktig vinterkänsla, tyvärr, och sådär jätte god var den inte heller. Riset ska innehålla kanel, men känner knappt smaken av kanel. Sylten kunde jag inte sätta fingret på om den var god eller inte. Den är gjord av björnbär och blåbär. Tror nästan att den inte gick ihop med det så kallade kanelriset, men att den eventuellt vore en sylt jag skulle kunna tänka mig köpa (om den nu finns). Sammanfattningsvis då - är den värd att köpa? Jag skulle säga såhär... är du som mig, att du gillar att testa nya grejor eller limited editions' då ja, annars låt bara bli eftersom du inte missar något speciellt. ;)


Dermalogica - för en finare hy! :)

SKÖNHET: Jag har använt Dermalogias hudvårdsserie i några år nu. Måste bara göra reklam, för att de är helt klart bäst! Visst, alla människor har olika hudtyper, men det fiffiga med det hela är du kan mixa och matcha för att hitta det som passar Dig bäst! Du bör gå till en hudterapeut för att få en hudanalys innan du handlar produkterna för första gången. Sedan när du hittat your match kan du få lite bättre priser än i butik, på Strawberrynet. Det må kosta en del, men hallå det är din hud vi talar om! Satsa åtminstone på en bra rengöring, en stark mask och en mjukgörande kräm. ;)


Angelina Jolie :)

KÄNDISAR: Att Angelina Jolie påstås vara för snygg för modehuset St. John kan jag definitivt förstå. Att de däremot inte har kommit på det tidigare är sinnessjukt. Jolie måste vara den hetaste kvinnan på jorden. Tillsammans med Brad Pitt är de Hollywoods sexigaste par. Många dissar Jolie för att hon "stal" Pitt från Jennifer Aniston. Visst, Aniston är vacker, men Jolie's sexappeal kommer hon inte i närheten av. Om du är kille och inte finner Jolie het då måste jag meddela dig att du utan tvekan är gay. Så är det bara! ;)

- That's hot! -


Must-have's våren 2010! :)

MODE: Det är dags att börja uppdatera din garderob! En del saker kan vara kvar, andra favoriter får du packa ner och spara några årtioenden! Jag är inte ens i närheten av att shoppa färdigt inför våren, men jag diggar vårens mode. Här har ni lite gammalt kontra nytt som jag kommer att ha användning för!



Blommigt: Fanns en tid då jag tyckte att det var barnsligt, men just nu är det helt rätt. Sakta men säkert har det kommit ut bedårande blommiga plagg!

"Animaliskt": Gör dig inte av med det djurmönstrade än! Det är fortfarande inne med zebror och leoparder *grr*.

Starka färger: Rosa, turkos, korall, gul etc... Toppar, accessoarer, nagellack - liva upp dig själv från topp till tå.

Belly tops: Visa magen eller ha ett linne under. Korta toppar är tillbaks - dags att börja göra sit-ups! ;)


P.S. Randigt är inte heller fel!

Den eviga frågan: Varför plugga vidare?

LIVET: När man har en tenta eller tonvis med läxor att göra och massa böcker att läsa kommer ångesten. Varför pluggar jag? Borde jag hoppa av? Jag vet inte hur många gånger jag har fått sådana tankar. Det är inte kul att plugga! Speciellt när universitetsutbildningar är formade med onödigheter. I genomsnitt per år kanske man få läsa EN bra bok, eller kanske man får höra EN intressant föreläsning. Det jag undrar är - hur in i helvete tänker de kursansvariga? "Låt oss fylla denna kurs, som utsträcker sig över en månad, med 20 böcker varav 1 utav dem som de kan få användning för i framtiden." Seriöst! Är så trött på forskare som tror sig veta hur världen fungerar bara för att de gjort ett par studier. Pensionera er och sluta bli upphetsade på litteratur! Man klarar sig gott och väl utan allt så kallat obligatoriskt som ni tvingar oss läsa. Det ska vara möjligt att ha ett liv utanför skolan, men ni gör det så svårt för somliga. Jag slutade bry mig längesen, minns inte när det var sist jag läste en hel bok. För mig går det skit bra *peppar peppar*, kan jag vara stolt över att säga! Men ibland kommer ångesten, och då är det viktigt att komma ihåg varför man började från första början. Är detta en utbildning för mig? Finns det tillgängliga jobb efter examen? Svaret är ja, i mitt fall. Alternativet, att ta massa ströjobb lockar inte mig. Bara för att jag sedan kommer att ha en examen betyder det inte heller att jag inte kan jobba med annat. I den situationen vet jag i alla fall att jag alltid har något att falla tillbaks på. That's the beauty of it!


Lockande?


Spinnin' in my mind - nr. 5 :)

MUSIK: Just nu har jag en jävla tenta att skriva, det enda roliga jag har att njuta av är min musik. För ett tag sen presenterade min brorsa mig för Kings of Leons musik. Jag laddade ner skivan, och en sång jag absolut föll för var "Use Somebody". Fan, vad den är bra! Nu spelas den ganska ofta på radio samt TV, men ännu mer på min dator och iPod. Om inte ni har hört den då har ni missat mycket!

Alla människor behöver väl någon? Här sjungs den med en härlig lite hes röst och spelas fantastiskt med trummor och gitarr. Den görs bara så himla bra, och jag i alla fall kan inte sluta lyssna på den. Check it out! ;)

I've been roaming around
Always looking down at all I see...



Kings of Leon - Use Somebody


Topp 5: Parfymer :)

SKÖNHET: Jag är lite av en parfymsamlare. För mig tillhör varje doft ett speciellt tillfälle. Jag försökte göra en topplista, men det blir så fel eftersom det inte finns en parfym jag kan ha varje dag. Därför har jag doftat i genom alla mina parfymflaskor (känner mig lite snurrig nu, haha!). Här har jag listat fem parfymer, i bokstavsordning, som jag tycker alla kvinnor borde äga. Dessa är inte alltför dyra, och de flesta finns att beställa på hemsidan: http://www.parfym.se/.

* Cacharel: Liberté (Härlig sommardoft - rätt söt och blommig.)
* Dior: J'adore (För den sexiga klädseln, både till fest och vardags.)
* DKNY: Be Delicious (Frisk höstdoft, så nära det går att vara en varje-dag-doft!)
* Lancôme: Hypnôse (Väldigt söt doft, med en touch av vanilj för cute outfits.)
* Sergio Tacchini: Donna (Till vardags - en klassisk och frisk doft av lime.)

 


Din doft är ett viktigt första intryck för killar! ;)


Topp 5: Heta skådisar år 2009 :)

KÄNDISAR: Vi har många klassiska hetingar som aldrig går ur mode, t.ex. Brad Pitt, Johnny Depp samt George Clooney. Sedan har vi hetingar som blir mer och mer intressanta med tiden. År 2009 var det dessa fina pojkar som fick en plats i min lista efter sina skådespelarbidrag. Här har jag betygsatt dem i min skala! Har jag missat någon? ;)


1. Bradley Cooper i "The Hangover" (Jag upptäckte hans blåa ögon några år tillbaka i "Failure to Launch", och måste bara säga grr! P.S. Uppföljaren till "Baksmällan" är på G.)


2. Josh Duhamel i "Transformers: Revenge of the Fallen" (Han är den sexiga i TV-serien Las Vegas, och B.E.P.-Fergies kattiga make. I Transformers 2 bevisar han hur hett det är med uniformer på män *mm mm mmm*.)


3. Robert Buckley i "Lipstick Jungle" (Han har varit med i fler TV-serier än filmer, du kan även se honom i "One Tree Hill". Han gjorde sin roll som älskaren Kirby Atwood väldigt yummy, måste jag medge.)


4. Shia LaBeouf i "Transformers: Revenge of the Fallen" (Den här sötnosen har haft många filmroller och han är alltid bedårande att se på. I uppföljaren till Transformers har han mognat, och skäggstubb får honom att se snyggare ut.)


5. Henry Cavill i "Whatever Works" (Trots klädseln kunde inte jag rå för att fatta tycka för honom i "Tristan + Isolde". I Woody Allen filmen är han den enda som ser bra ut *mums*.)


Schweiz :)

RESA: Min kusin som bor i Schweiz, är på besök i Stockholm för närvarande. Detta får mig att tänka tillbaks på mina resor till det vackra landet. I huvudstaden, Zürich, finns den främsta shoppingen, men förvånansvärt nog shoppar jag inte mycket kläder och skor där borta. Jag handlar framför allt hem massvis med choklad. Det finns en chokladfabrik som jag brukar besöka som är helt fantastisk - Schoggihüsli, i Wallisellen. Annan schweizisk choklad är ju Lindt, sedan finns även märket Cailler som jag rekommenderar djupt. (Har hört att de har en egen chokladfabrik i Luasanne!) För övrigt har jag mest varit i Zug och upplevt dess härliga landskap. Där är det grönt, och det är många i Schweiz som lever som bönder. Det är så roligt, eftersom från bönderna kan man handla färsk frukt, grönsaker, ägg, mjölk etc. Sedan finns många byggnader, slott och kyrkor som ger en medeltidskänsla. Mycket vackert uppfriskande!


Det bor bönder med deras djur uppe på bergen, haha!



Visst är det lite dyrare att leva i Schweiz, men det är värt att göra ett besök. Skulle även kunna tänka mig bo där, men det är jag. Sådana här platser i Europa älskar jag - som är lite mer konservativa, kristna och fortfarande har en bred kultur utåt. ;)


Luzern, januari 2006


RSS 2.0