Tröstätande?

SMÅTT&GOTT: Idag började skolan, och jag fick ta och gå upp på morgonen vid 6-tiden. Låt mig påpeka att jag inte haft några rutiner ALLS sedan typ 3 månader tillbaka! Okej, om det vore värt att gå ens, men det var det ju inte. Min koncentration is in for a treat! Det är även min mage, för jag har nu fått tag på en choklad som jag varit sugen på i flera veckor *yeeeii*. Toblerone Fruit & Nut (med honung och mandelnougat) säljs inte överallt, men idag tyckte jag att jag förtjänade den. Så nu ska jag njuta av min choklad och INTE plugga, medan jag sörjer att mitt sommarlov är över. Hoppas alla studenter där ute lider minst lika mycket som mig! ;)


Skola = Mycket snaskande = Upp i vikt = OH NO!


Happy Birthday Michael! <3

Har haft virus i min dator nu i några dagar och har inte kunnat koppla upp mig själv på nätet. Men nu är jag tillbaks, och idag vill jag passa på att tillägna detta inlägg till min största idol, MJ. Grattis på din födelsedag världens bästa Jackson! Kom att tänka på den här The Simpsons delen precis. Vet att det inte är min Michael som sjunger på riktigt, men det är ändå minnesvärt. :)

Ha en god pre-höst dag, kära läsare! Nu ska jag grilla (för sista gången i år?)... Peace!


"Cop Out" :)

FILM: Denna film har ännu inte kommit ut på bio här, men den var faktiskt bra. Bruce Willis passar in i många olika genrer, och action/komedi är faktiskt en utav dem. Här spelar han en polis på ett eget uppdrag med sin partner, som spelas av Tracy Morgan. Han är en högljudd sköning som man bland annat sett inom SNL. Adam Brody är vanligtvis en sötnos, men här spelar han en jobbig polis typ. Även Seann William Scott är med i denna film, som spelar riktigt störd, som alltid då, haha. Andra sköna karaktärer är också med i denn film. och den var värd att se! ;)

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=IAqej4v6WCc)


"Jersey Shore 2" does Miami :)

TV: Jag brukar inte tycka om realityserier, eftersom de kan vara så löjliga och fake. Här har ni dock ett gäng riktiga sköningar, som jag bara diggar. Jag följde inte serien så fort jag hörde talas om den. Jag råkade bara se några delar på TV, and I liked what I saw, så jag laddade ner hela första säsongen. Vanligtvis tror man att sådana här serier har manus, men denna känns verkligen inte som det. Hela gänget består av klockrena typer som utstrålar självförtroende, utan att hålla tillbaks ett uns. (Okej, vissa kan man ju leva utan...) Är det slöseri med tid att följa denna serie? Nej, det tycker jag verkigen inte! Det här är ren komedi och så mycket mer. Jag har tittat på några delar ur säsong två, och guess what!? Den håller måttet! ;)


P.S. Är det 4 real att "Kungarna av Tylösand" på Kanal 5, ska föreställa en svensk version av denna serie? I sådana fall säger jag bara; FETT SYND! Ehh... where are the guidos' at?


Vinbärspaj :)

SMÅTT&GOTT: Vi har haft ett överskott av röda vinbär på kolonilotten. Det vore alltför tråkigt om vi skulle äta dem som de är hela tiden. Därför har jag experimenterat lite med dem några gånger. Idag fick det bli en paj med smuldegstopping. Det är så gott med paj, speciellt när ytan är krispig *mmm*! ;)

Du behöver:
4 dl röda vinbär
4 msk socker
1,25 tsk vaniljsocker
1,25 tsk potatismjöl

2 dl havregryn
0,75-1 dl vetemjöl
0,75-1 dl grahamsmjöl
100 g margarin
1,25 dl socker

(hackad mandel)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bären i en pajform och strö över de övre ingredienserna. Blanda de nedre ingredienserna till en smuldeg och fördela över bären. (Toppa gärna med hackad mandel.) Grädda pajen mitt i ugnen, i cirka 20 minuter.


Nice shoes, H&M! :)

MODE: H&M blir bara duktigare och duktigare på att designa skor. De har inte hållit på så länge, men ändå har de ett snyggare sortiment än lågpris skobutiker såsom DinSko eller Skopunkten. Jag minns inte när det var jag köpte något fån de butikerna senast! Inför höst har H&M verkligen förberett sig med skor för alla möjliga stilar. Visst är det ett visst antal som har fallit mig i smaken. Här har ni dem! ;)

Än har jag beställt två utav dessa, undrar om jag ska ha fler...?


Skolans korvstroganoff? :)

MAT: Korvstroganoff är så gott, men de krämiga sorterna med mejeriprodukter kan kännas för tunga ibland. Jag älskade den där lätta sorten som serverades i skolans matsal. Många menar på att såsen är en färdig mix, men jag är inte särskilt förtjust i mat ur en påse. Så jag brukar blanda i det jag tycker såsen liknar som, och den blir faktiskt god. Nostalgiskt! ;)

Du behöver:
falukorv
tomatpuré
vatten

ris
paprika
vitlök
senap
gurkmeja

salt och peppar


Spinnin' in my mind - nr. 21 :)

MUSIK: Detta var Lifehouse debutsingel, tror jag, som kom ut för typ 10 år sedan. Jag älskade låten då, and I'm falling even more in love with it now. Först och främst föll jag för ledsångaren röst - jag menar wow! Sedan är det helt enkelt en skön pop/rock låt som man inte kan tröttna på. Om du har missat den, så hör den här! ;)



Lifehouse - Hanging By A Moment


"Inception" :)

FILM: Detta var verkligen en biovärd film! Jag förstår inte varför många har haft svårt att förstå handlingen. Så länge du inte tar några kisspauser eller blir distraherad av annat, lär du fatta allt som pågår. Visst var den invecklad och innehöll lite nya begrepp, men det gäller bara att vara i rätt nivå. Den var verkligen spännande, särskilt hur slutet fick en att fortsätta undra. Bra skådespelarinsatser och mycket väl regisserad! Hela filmen var bara så genomtänkt att man knappt ville blinka. ;)

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=S3XzUYd6nrU)


Syltgrottor :)

SMÅTT&GOTT: På sistone har jag haft ett jätte behov av att äta sylt. Fråga inte varför, haha! Jag till och med gjorde sylt häromdagen. Imorse gjorde jag kakor, som ett resultat av min sömnlöshet. De är jätte enkla att göra, och man kan använda olika typer av sylt, eller även choklad om man så önskar. Jag körde i alla fall på hallon/björnbärssylt och min hemmagjorda vinbärssylt. Hallon tror jag ändå går bäst ihop med dessa kakor! ;)

Du behöver:
4½-5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g margarin
valfri sylt

Gör såhär:
Blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt sedan margarinet och forma till deg. Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i rullar, cirka 4 cm i diameter. Skär dem i skivor och lägg kakorna på bakplåtspapper. Gör en fördjupning på varje kaka och lägg en liten klick sylt i varje. Om du vill kan du strö på pärlsocker och/eller hackade nötter. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.


A piece of cake!


"Ajami" :)

FILM: Dramat sätter fart redan i början, vilket gör filmen spännande direkt. Unga killar tvingas att växa upp tidigt inom trakterna mellan Isreal och Palestina. Vissa får inte ens den chansen att växa upp. Pengar spelar en roll, och även kontakter, men framför allt religionen. Filmen har en intressant handling, och jag tror även att den vinklar en realitet som tidigare inte exponerats så brett för allmänheten. Det jag gillade bäst var att den faktiskt hade en röd tråd, vilket knöts ihop på ett strålande sätt mot filmens slut. ;)

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=9nA9zoM5rYE)


"Date Night" :)

FILM: När par har varit gifta i ett antal år, och fått barn o.s.v. - hur gör man tid för varandra? Eller kanske viktigare, vad händer med romantiken? Rollspel kan ju alltid hjälpa, men i detta fall menar jag inte i sovrummet. Steve Carell och Tina Fey är båda sköna komiker, men skönast av alla i denna film måste ändå vara taxiföraren (notera!), haha. Bra film, I like! ;)

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=02SPZyauli4)


Insomnia?

LIVET: Jag har börjat somna sent och vakna tidigt. Hur går det ihop ens? Jag har inga tider att passa eller plikter jag har skrivit upp mig själv på. Självklart är jag medveten om att ju äldre man blir behöver kroppen mindre sömn än när man var liten, men WTF?!



Ur Wikipedia:

Sömnlöshet är att tillfälligt eller mer varaktigt inte kunna, eller ha problem med att sova. Alternativt kan det också vara att sova oroligt och vakna alltför lätt. Inom psykiatrin kallas sömnlöshet för insomni, och det specifika syndrom som utmärks av sömnlöshet och som inte är en direkt följd av något annat hälsoproblem kallas för primär insomni.

Sömnlöshet har oftast inte bara en orsak, utan är skapad av en serie av problem. I de flesta fall är stress och / eller för lite motion de största och vanligaste faktorerna. Men andra faktorer såsom oro, tinnitus, personliga kriser och dödsfall är också bidragande.



Låt mig bara påpeka att jag aldrig varit såhär avslappnad som jag är nu, sedan jag var liten typ. Jag motionerar (någorlunda) också vill jag påpeka, men jag är ändå inte trött. Känner mig som en zombie, dock ingen sömnlust. Har läst bok, sett filmer och bakat kakor (vilket ni nog lägger märke till här på bloggen), men ändå ingenting! Vädret har till och med varit lite sisådär på sistone (med undantag från igår), så jag frågar omgivningen: VEM KAN SKRIVA UT RECEPT PÅ STARKA GREJOR?



Spaghetti med tonfisksås :)

MAT: Jag var supersugen på pasta, men jag orkade inte handla så jag plockade lite sånt som fanns hemma. Detta recept räcker ungefär till två portioner. Gott var det verkligen! ;)

Sätt vatten i en kastrull och koka spaghetti enligt anvisningar, vid sidan av. Hacka en röd lök och en vitlöksklyfta. Fräs dem i olja på en panna. Tillsätt en matsked tomatpuré och låt fräsa någon minut. Häll i en burk krossade tomater (gram beroende på hur såsig du vill ha den). Sölj burken med litet vatten och häll i pannan. Koka sakta med några droppar grönsaksbuljong, i cirka 10 minuter. Låt en burk tonfisk rinna av och smula ner den i såsen. Krydda med basilika, salt och peppar, samt saft av en halv citron ungefär.


"The Last Song" :)

FILM: Först trodde jag att detta endast var en kärlekshistoria som utspelar sig under en sommar, tills skolan startar då. Ni vet den där typiska sorten, alltså!? Sedan började jag tro jag att fokus skulle hamna på Ronnies (Miley Cyrus) återfunna talang för pianospelande. Men den storyn som blev mest övergripande, åtminstone för mig, var en helt annan, och den utlöste många tårar. Cyrus har en skön röst att lyssna till, men den riktige talangen är Bobby Coleman. Han har jag diggat i flera roller, mycket duktig kille faktiskt! Allt som allt är denna film okej, särskilt om du är en crybaby som jag. ;)

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=joCwQ2pjfjw)


Fall-I-like :)

MODE: När graderna börjar sjunka och löven börjar falla, då är hösten inne. Än har det inte skett, men snart måste vi täcka våra smått solbrända kroppar med stickade mysiga och vida kläder (smått suktande). Grejen är den att man kan även vara snygg i höstkläder - just keep it slim! Jag fortsätter njuta av sensommaren, men lite får man förtidsshoppa. ;)


"She's Out of My League" :)

FILM: Jag har sett några filmer med Jay Baruchel, och han är en skön skådespelare. Sådär halft töntig men ändå rolig, medan en som Nate Torrence tycker man bara synd om för det mesta (haha). Filmens titel uppenbarar sig rätt tidigt in i filmen, MEN... kan man inte ta sig till månen trots att man inte förväntat sig det? Alltså, finns det en hake med att en snygg tjej sänker sin standard? Ibland sker vissa ting en gång på miljonen, inte bara på tecknade filmer. Detta var ingen dökul film, men handlingen var dock lätt spännande och komisk. Jag gillade den faktiskt! ;)

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=NWG1I7lwac0)


TIPS: Missbruka inte vitt! ;)

MODE: Varför tror folk att vitt kan användas hur mycket som helst? Till exempel killar; enda gången vita skor på er är snygga är när ni använder sneakers (se bara till att smutsa ner de lite!). För Guds skull, vill aldrig mer se killar med vita "finskor"! Varför tillverkas de fortfarande ens? Vita skor på tjejer bör också användas med måtta. Jag menar, enda gången vita stövlar funkar är typ på... porrfilmer. Vita (för) tighta byxor - snälla, bara sluta! Vissa shorts är okej, men alltså anpassa underkläderna också, tack!

Själv har jag knappt något vitt i garderoben, förutom typ basic plagg, såsom strumpor och linnen. Mer än så behövs inte, om inte du typ sparat din student- eller bröllopsklänning. Jag sänder ut detta budskap eftersom det är under denna säsong som folk äcklar mig som mest. Hur är detta mode ännu okej?


BIG NO NO'S!!!


Café Sirap :)

SMÅTT&GOTT: Jag hörde talas om detta ställe ett tag sedan, så jag var bara tvungen att testa. Blev rekommenderad brunchen, men det var inte det som jag smakade (this time). Här fanns det bland annat amerikanska pannkakor, så jag var bara tvungen att testa dem. Trodde inte jag skulle bli mätt på pannkakor så jag beställde en sandwich samtidigt. Vilket var en dum idé, för att jag blev rätt mätt på deras stenugnsbakade baguettebröd *mums*. Så när jag fick mina feta amerikanska pannkakor med blåbär och lönnsirap var jag typ mätt. Men inte tänkte jag låta något så gott gå till spillo. Därför var det bara att tvinga i sig, men självklart var det värt det! Är ni på Rådmansgatan/Odenplan så titta förbi här, för jag tänker i alla fall återvända. Give your tummy something yummy! ;)


"Sex & the City 2"

FILM: Jag vet att jag är lite sent ute, men eftersom den första filmen inte imponerade mig, avvaktade jag med att se denna uppföljare. Jag gillar serien mest för att karaktärerna är så genuina. Men den första filmen tyckte jag inte framhävde skådespelarnas sanna karaktärerna tillräckligt, framför allt min favorit, Samantha. Denna film var i alla fall något underhållande, jag menar gay-bröllop, Liza Minelli, Samantha som singel och sharialagar. Dessutom är det alltid lika suktande att se på fantastisk mode. Sex utanför city var icke existerande, men det var spännande att återse Aidan. :)

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=3NO96AVljas)


RSS 2.0