Choklad- och jordgubbstårta med mandelgrädde :)

SMÅTT&GOTT: När vädret börjar ljusna till får jag jätte lust att baka jordgubbstårtor. Vanligtvis brukar jag baka tårtbottnen själv också, men idag var jag lite lat. Titta här vad jag har gjort - lätt som en plätt! ;)

Du behöver:
ca. 340 g chokladtårtbotten
1 l jordgubbar
3 dl vispgrädde
200 g mandelmassa

rivet citronskal

Gör såhär:
Rensa och skölj jordgubbarna, samt dela sedan. Riv mandelmassan och vispa grädden löst tillsammans. Varva chokladbottnar, mandelgrädde och gubbar. Garnera med skalet!



I likey!


Sommarlov - so close, but yet so far away...

LIVET: På fredag ska min sista tenta för terminen in, och sen är det äntligen sommarlov. MEN jag har ett stort problem - PALLAR INTE SKRIVA SKITEN!!! Har varit så off skolmässigt på senaste tiden. Jag brukar typ inte läsa särskilt mycket i någon av kurserna jag går, men denna gång ligger jag riktigt efter. Vet knappast vad jag sysslar med, haha. Frågan är om jag ska göra tentan eller inte, för det vore ett mirakel om jag grejade den, och en komplettering är ju alltid bättre än ett F. Denna helg tänker jag i alla fall skita i det hela. Det blir bröllop i kväll och familjedag i morgon, verkar det som. Nu håller vi tummarna för mitt ork! Här får ni en låt som får en att drömma bort i sommarkänslorna (min hjärna har i alla fall redan tagit semester *suck*!).


Work it out med träskor! :)

MODE: Förra året köpte jag ett par konjakfärgade clogs från Schweiz. Tur det! Eftersom jag har inte hittat sådär supersnygga här hemma. Det fanns en period då jag tyckte att clogs såg löjliga ut. Men det är ju snyggt sådär som varje-dag-skor, med ett par jeans typ, lite laid-back. ;)




Godaste glassen - ever? :)

SMÅTT&GOTT: När det kommer till glass gillar jag oftast enkla glassar bäst. Det är mer vanligt att jag är sugen på en isglass än gräddglass. Däremot måste allting alltid testas! Nyss smakade jag en helt makalöst god glass. Det är Diplom-Is som ligger bakom den, så den säljs nog inte överallt. Men gör dig själv en tjänst och HITTA DEN! ;)


P.S. Tro mig - den är Inte för mycket!)


I <3 Mark Ruffalo! :)

KÄNDISAR: Första gången jag lade märke till Mark Ruffalo, tror jag, var i filmen Just Like Heaven. Jag hade sett andra filmer med honom tidigare, men inte riktigt noterat hans namn. Sedan dess har jag tittat på det mesta han har varit med i. Vissa av filmerna har varit lite B:iga, men ändå har jag kollat klart på dem. Hans agerande får mig att bli intresserad av vad, just hans karaktär, kommer att göra näst. Jag har alltså kommit till ett stadium där jag bara inte kan inte få nog av honom!

Detta inlägg tillägnar jag herr Ruffalo, för att han helt enkelt är en så jävla bra skådespelare! Han går verkligen in i sina roller och gör dem helt fantastiska, anser jag. Sättet som han spelar rollen som tuff eller sårbar, eller också bedårande, gör han beundransvärt. Så som jag förstått är han inte så jätte stor, men jag hoppas att fler öppnar ögonen för honom. ;)


(+ Att han ser bra ut, fifan!)


"Law Abiding Citizen" :)

FILM: Denna film verkar inte ha visats på bio i Sverige. Vilket jag inte begriper eftersom den kick ass! Det är många som har rekommenderat den, och nu äntligen har jag sett den. Jag kan säga det att den är spännande redan från start. Gerard Butler intar en annan form av roll tvärtemot hans typiska charmiga karaktärer. Vet inte om han är helt rätt för denna roll, men hans kaxiga kalla attityd här är inte helt fel. Filmen i sig handlar om det korrupta lagsystemet. Clyde Shelton tar lagen i sina egna händer för att faktiskt visa att rättvisa inte alltid är det som går i genom. Mycket intressant story! Det skulle inte förvåna mig om detta någonsin sker på riktigt. ;)

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=LX6kVRsdXW4)


Valet 2010 - vad ska man rösta på? :S

POLITIK: Shit, vad det här ämnet bara får mig att gäspa! Varje gång jag försöker engagera mig, och läsa något om partierna kopplar min hjärna bort det. Sist det var val hade jag inte hunnit fylla 18, därför slapp jag bry mig. När det var EU-val dock, gjorde jag det lätt för mig och tog ett parti som jag tyckte borde få en större roll inom EU - Piratpartiet. Men de tycker jag inte direkt ska få regera Sverige (tror jag i alla fall). Jag är rätt missnöjd med förändringar som har skett, efter flera år med stabila Socialdemokraterna. Samtidigt ryker det röd-gröna blocket av en massa stinkande über-liberala feministiska greenpeace-lovers (typ). Alltså, vad ska jag rösta på? Vad är viktigt för mig egentligen? Jag testade Valkompassen, men den verkar ha några skruvar lösa. Det känns så trist, eftersom jag vill rösta, för att det känns som en medborgerlig rättighet jag borde utnyttja. Samtidigt känns det lite ångestframkallande när "politicians is sounding like strippers to me". Hur blir jag insatt på ett icke-utmattande vis?

 


Spinnin' in my mind - nr. 16 :)

MUSIK: Vädret är helt underbart, och det ska firas med lite reggae. Vanligtvis är Bob Marley kung inom detta område, men på senare år har Jah Cure drivit mig till vansinne (på ett bra sätt). Får man vara så skön? För närvarande känner jag mig lite kärleksfull efter bröllopet och så, därför passar denna låt precis lagom! Kärlek kan definieras på många olika sätt, och det tycker jag herr Cure sjunger vackert! ;)

Love is, much more to life than just words
Love means, much more than to say you love



Jah Cure - Love Is


H&M goes Fashion Against Aids

MODE: Jag vet att jag är lite efter, en del saker har hunnit bli utsålda, men samtidigt inte. Cykelbyxor och harembyxor tycker jag är absolut gräsliga. Den ena visar för mycket, den andra för lite (ser ut som en bajsblöja typ). För övrigt gillade jag de här två svarta topparna, annars såg det mesta ut som lodiskläder. Ibland undrar jag varför folk inte "gör om" gamla plagg om de ändå vill se ut som skräp. Aja, jag kan ju inte göra hela världen till en bättre plats. Det viktiga är att en del av pengarna går till en bra sak! ;)


SIA vs. GB :)

SMÅTT&GOTT: SIA glass säljs inte överallt, GB verkar ha monopol över den största glassförsäljningen. Vanligtvis brukar jag inte ens lägga märke till SIA:s pinnglassar. Nyligen fick jag dock syn på Plopp i strut. Shit, vad den var god! Föreställ dig Plopps toffeefyllning i chokladgräddglass *yum*! Jämför jag med Cornetto Pistage, som jag testade idag, så ägde Plopp. Cornetto var lite för söt, medan Plopp var bara grym! ;)


"The Back-up Plan" :)

FILM: Jag är inte säker vare sig Jennifer Lopez är en duktig skådespelerska eller om hon är en duktig sångerska. Men snygg är hon i alla fall! I denna film spelar hon Zoe, som vill bli med barn. Det enda som saknas är en man, verkar det först som i alla fall. Zoe tar ett eget initiativ, men är det bra eller är det dåligt? Filmen har en del roliga scener, och den är en bra chic flic. Ingen riktig biofilm, men skön att se på. Jag imponerades speciellt av Stan, som spelas av Alex O'Loughlin. Jag tror att detta blir hans breakthrough! ;)

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=neIA20nOc08&feature=fvst)


Bröllopsyra - part 4 :)

BRÖLLOP: Nu har jag äntligen fått tillbaka rösten. Det blev lite mycket firande i helgen, verkar det som. Efter all planering och allt skoj, har jag nu en massor att ta igen skolmässigt. Men men, det får man ju ta - inget går före min älskade familj! Här tänkte jag lägga upp ett foto på min klänning. Tyvärr, har jag inte fått särskilt många foton från folk. De foton som fotograferna tog lär vi inte heller få förrän någon månad eller längre. Detta foto får duga så länge! Det svartvita fotot är på min mamma, på sin förlovningsfest, men man ser inte klänningen så bra. Jag älskar resultatet av min klänning, anyways, skräddaren gjorde en grym kopia! ;)


År 2010



ca. 30-40 år sedan


Bröllopsyra - part 3 :)

BRÖLLOP: Igår var min brorsas bröllop, därför har jag varit så upptagen och inte hunnit blogga. Känns så sjukt att bröllopet man har planerat så mycket inför är över nu. Det var i alla fall galet lyckat - tackar alla som kom! Verkligen en skön blandning av syrianska och svenska traditioner! Jag var rätt dålig, blev sjuk i fredags men såklart man var aktiv. Än har jag inte fått några foton, får uppdatera med det senare. Det enda fotot jag har, är på mig när jag precis blivit sminkad. Jag blev riktigt nöjd med ögonen. Det var gjort på Make Up Store i Skärholmen. Jag rekommenderar både Hilda och Ritta väldigt djupt!


P.S. Man ser inte mitt hår särskilt bra, men det var i alla fall gjort på Charbels Salong i Södertälje. Där jobbar de duktigaste frisörerna jag någonsin stött på. De gör grymma uppsättningar på bara några minuter!

Bröllopsyra - part 2 :)

BRÖLLOP: Nu har jag fixat mina naglar på Scratch Nails i Åhléns City. Jag brukar vanligtvis leka med mina naglar själv vanligtvis. Sist jag gjorde manikyr där var inför min andra brorsas bröllop. Till denna gång har jag gjort en fransk manikyr med skimmer och swarovski-stenar. Jag är riktigt nöjd - bling bling är nog kvinnans bästa vän! Nu får jag se till att det håller, ingen hemmafrugöra av något slag för min del till och med efter lördag. ;)


Bröllopsyra - part 1 :)

BRÖLLOP: I år är det inte bara prinsessan Viktoria som ska gifta sig. För min del väntar ett ännu viktigare bröllop, nämligen min käre broders. Syrianer gifter sig ganska ofta och ceremonierna är oftast ganska pampiga. Men att någon från familjen gifter kan vara sällsynt och samtidigt fantastiskt - jag ser fram emot D-dagen som fan! Jag ska vara värdinna, men är inte helt hundra på mina uppgifter ännu, haha. Än så länge är klänningen klar, och manikyr, smink samt frisör är bokat. Tänkte visa klänningen, men vill att den ska vara en överraskning, så jag tar inga risker ifall att någon som är bjuden råkar kika in här på bloggen. Det enda jag kan säga är att det är den exakta kopian av min mammas förlovningsklänning, dock med en annan färg. Fotot här nedan på mig, är från min andra brors bröllop från sommaren 2008. Underbart med bröllop! ;)


I <3 chocolate! :)

SMÅTT&GOTT: På senaste tiden har det producerats många nya chokladsmaker. Jag har inte riktigt haft tid att handla in dessa, som jag vanligtvis brukar. Igår var det dags att gå på chokladjakt. Jag tänkte att om jag hittar en eller två av dessa smaker blir jag glad... Jag hittade alla *tihi*! ;)

Här numrerar jag dem efter smak:

1. Marabou Kokos (Älskar kombinationen choklad + kokos. Denna var typ himmelskt sommrig - love it!)

2. Kex-Choklad Hallon (Jag älskar hallon, men ibland kan de ge en sur smak. Här gjorde de inte det! Det var en god, inte för sur eller söt smak.)

3. Polly Summer Berries (Jag är inte sådär ett jätte Polly fan, för de kan smaka lite som gummi ibland. Här var den vita chokladen godast!)

4. Werther's Milk (Asså, herregud, jag förväntade mig typ karamell innehåll eller något. Men det var bara vanlig mjölk choklad, krämig men typ tantig choklad!)



P.S. Som om inte detta räckte, så åt jag typ godaste chokladmoussekakan efteråt, haha! Den finns på Amazon @ Heron City (Kungens Kurva) *mmm*. Chocolate is my best friend (låter som en fat kid, haha)! :P


"Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief" :)

FILM: Ibland kan jag tycka att det är löjligt att nästan alla filmer ska utspela sig i USA. När jag först hörde talas om denna film tänkte jag, hur ska det här med grekiska gudar gå ihop? Redan i början av filmen kom ett lustigt citat: "It's like high school, without the musical", just med tanke på att huvudrollsinnehavaren påminner om Zac Efron. Logan Lerman är en duktig skådespelare, vilket jag har tyckt redan utifrån tidigare insatser. Lerman spelar här Percy Jackson, som tror att han bara är en vanlig kille, som gillar att vara i vatten och har lässvårigheter. I själva verket är han sonen av Poseidon, som kan läsa på grekiska och skapa typ vattentryck. I vanliga fall har jag svårt för fantasi, men den här hade roliga scener, tack vare Grover mest. Allt som allt var det en okej film! ;)

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=8CIF_kH2mWI)


Spinnin' in my mind - nr. 15 :)

MUSIK: När jag började bekanta mig själv med Jay Seans musik för några år sedan jämfördes han med Craig David, som var stor under den tiden. Båda sysslade med musik inom R'n'B fältet samt freestyle, deras röster påminner om varandra och båda är "bruna". Jay är dock av asiatiskt ursprung, medan Craig är mulatt. Skillnaden är att Craig snabbt fick en breakthrough med gruppen Artful Dodger, och blev snart känd i hela Europa men i USA gick det sisådär. Jay har sysslat med Desi-influerad musik ett bra tag, och har jobbat ihop med Rishi Rich en hel del. Sedan vet jag inte om det var i kontakterna det brast, men det var inte förrän förra året ungefär som han började bli känd världen över. Jag ser upp till honom, eftersom han verkligen kämpat så länge, och det är så roligt för att han egentligen studerade till att bli läkare. Se till att inte missa hans första skiva från 2004, Me Against Myself, som personligen är min favorit. Anyways, nog om min story, lyssna på denna collabo' som är omgjord och asskön! ;)

P.S. Han har även varit involverad i förra veckans låt!

Jay Sean ft. Craig David - Stuck in the Middle


"Precious" :)

FILM: Jag vet att jag är lite efter, men har hört så olika recensioner av denna film, kändes därför inte bråttom med att se den. Själv tyckte jag faktiskt att den var bra. Den handlar om en överviktig 16-årig färgad tjej, kallad Precious, som bor i ghettot. Hon har många drömmar, dels att hon vore ljushyad, och att hon vore med i musikvideos. I rollerna har vi några kända ansikten som jag nästan inte kände igen, eftersom alla karaktärerna ser så dystra ut. Det är en väldigt mörk film, med en sorglig handling som gav mig rysningar under ett flertal scener. Samtidigt tycker jag att den sänder ut budskapet om att aldrig förlora sitt hopp. Intressant rulle! ;)

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=b5FYahzVU44)


Äppelmuffins med kokostopping :)

SMÅTT&GOTT: Dessa muffins har varit en succé alla gånger jag har testat dem, så jag tänkte dela med mig av receptet här efter önskemål. Det är egentligen samma fyllning och smet som mina Äppelmuffins med smuldegstopping. Här har jag bara använt lite mindre socker, och i stället kokos i toppingen. Testa! ;)

Fyllning:
2 röda äpplen
1 msk smör eller margarin
1-2 msk socker
kanel

Smuldeg:
ca. 30 g smör eller margarin
½-1 dl kokos
1-2 msk socker
½ msk vetemjöl

Muffinssmet:
2 ägg
1-1½ dl socker
100 g margarin
2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

(12 stora muffinsformar)


Gör såhär:
Skala äpplena lite halvt, och kärna ur dem och skär i bitar. Smält smöret och stek äppelbitarna med sockret. Pudra över kanel mot slutet och stäng av värmen. Blanda därefter ihop ingredienserna till smuldegen och ställ åt sidan. Sedan kan du sätta på ugnen, på 175 grader.

Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Smält margarinet och tillsätt mjölk, därefter kan du röra ner vätskan i äggblandningen. Blanda sedan de torra ingredienserna och tillsätt i bunken under omrörning.

Ställ muffinsformarna på en plåt och fördela smeten i dem. Stick i äppelbitarna och toppa därefter med smuldegen. Grädda muffinsen i nedre falsetten under 20-25 min.


RSS 2.0