Heta skor förtjänar snygga väskor :)

MODE: Skor är jag besatt av, men de måste kompletteras med väskor ju! Jag har insett att jag behöver fylla mitt lager på den fronten. Vart hittar man icke typiska väskor då? På nätet finns både casual och festliga stilar att dö för! ;)


VM 2010 - uppföljning! :)

SPORT: Guld- och silver medaljörerna från VM 2006 är går inte vidare. Hur är detta möjligt? Liksom Italien är ändå landet format som en fotbollssko, och Frankrike vann både VM '98 och EM 2000. Det här årets VM chockar en aning - mycket spännande fotboll! Vad händer näst? Jag tror att i princip alla 1:or ur grupperna går vidare till kvartsfinalerna. Det jag hoppas mest på är att Brasilien krossar Chile, eftersom de bara spelar ett fult spel. Annars ser jag fram emot den sista matchen i åttondelsfinalerna speciellt mycket, Spanien v/s Portugal. Båda är mycket bra lag, men jag tippar på Spanien faktiskt. Likaså Tyskland v/s England lär bli intressant, jag hoppas på England men det känns ostabilt. ;)



"Youth in Revolt"

FILM: För det första, jag älskar faktumet att Alan från The Hangover är med i denna film. Michael Cera också är en skön skådis, som ofta lyckas spela en rolig tönt (här även en mer uppgraderad variant, kallad Francois). Andra bra skådespelare som är med i denna film är Steve Buscemi, Fred Willard och Justin Long. Annars är filmens handling i sig inte sådär jätte intressant. Det är mer vissa scener och en del citat som var roliga att se och höra. Ingen riktig biofilm det här, men den kan vara härlig att se när man inte har något bättre för sig typ! :)

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=XbJyaO97QPY)


Rest in Peace Michael Jackson!

MUSIK: 1 år har gått sedan en viktig person i mitt liv försvann. Jag fick aldrig äran att lära känna honom personligen, men däremot genom hans musik. Michael Jackson, såg jag, som en underbar själ som gjorde världen mer gott än ont. Människor världen över har försökt bryta ned en musikalisk legend i flera år. Den personen som media framställde honom som var irrelevant, eftersom det var via hans musik jag förälskade mig i honom. Inte som en man jag drömde om att gifta mig, utan snarare bara en stor beundran av ett underbarn.

Jag må bara ha levt i snart 22 år, men jag bekantade mig med hans musik redan sedan barnsben. Jag tog igen all förlorad tid med hans musik genom åren, och jag skapade en underbar relation till denna. Musik i allmänhet har varit en enorm del av mitt liv sedan jag kan minnas tillbaks. Den person som gjort sig själv skyldig till detta är, framför allt, herr MJ. Jag kan inte föreställa mig vad musik vore utan honom. Det här senaste året har varit en misär. Trots att han inte gjorde lika mycket musik på sistone såsom han brukade, är han extremt saknad. Än idag får jag tårar när jag tittar på videoklipp med honom.

Hur fyller man detta tomma hål? Det går inte! Ingen kan någonsin ta hans plats, utan han förblir en kung som har härjat under flera årtionden. Det, kära läsare, kan ingen tävla med! Så gör er själva en tjänst och jämför ALDRIG honom med NÅGON annan, det tyder bara på idioti. Michael Joseph Jackson was the one and only, an instrument of nature and a true king of Pop. Må han vila i frid, och må hans musik flöda i all evighet. Amen!


 


Sunny mode :)

MUSIK: Shululu - nu kan sommaren börja på riktigt! Har fått ett C på tentan i kursen, som jag inte ens läst en endaste bok i. Jag säger såhär, slösa inte mer än 48 timmar på en tenta! Life's too short...

Idag kunde jag även (nästan) sola lite med mina nya ögon, och njuta lite av värmen. Skulle vara skönt med ett dopp också, men får tyvärr inte bli något på ett tag. Måste värna om min nya gåva att se *hihi*. Här ska ni få lite skön musik att få vara "somriga" i! ;)

* 2 Play ft. Raghav - So Confused
* Big Mountain - Baby, I Love Your Way
* Bob Marley & The Wailers - Three Little Birds
* Bob Sinclar & Cutee-B - Sound of Freedom
* Denniz Pop - Absolute Reggae Medley
* Edward Maya ft. Vika Jigulina - Stereo Love
* Lukie D & Gentleman - Safe & Secure
* Paradisio - Bailando
* Sean Paul ft. Tami Chynn - All On Me
* Yves Larock - Rise Up



I <3 Bianco :)

MODE: Jag älskar skor! Det tror jag att jag har gjort det klart för allt och alla. Foten är troligen min minst favorita del av hela människokroppen, men just att klä foten med fina skor är bland det vackraste som finns. I Sverige har min käraste skobutik blivit Bianco, tror jag, nu officiellt. Förra året hade de sin kattigaste high heels kollektion någonsin. Då kom jag nästan alltid ut från deras butik med minst en skokartong. På senare tid har det blivit mer stövlar och lite pumps etc. Här har ni några av mina älskligar ur min kollektion. Observera de gula som jag köpte ikväll. Endast ett ord behövs för att beskriva dem: orgasm! ;)


Spinnin' in my mind - nr. 18 :)

MUSIK: Minns ni den här? ;)


Tantro Metro & Devonte - Everyone Falls in Love


"When in Rome" :)

FILM: Skön intro med Jason Mraz sång, men det enda jag kunde tänka på var när Josh Duhamel skulle vara med. Däremot behövde jag snart inte fortsätta leta, eftersom filmen blev ganska rolig rätt snabbt. Jag är en torsk för romantiska komedier, och det här var en bra sådan faktiskt. Hmm, man kanske borde ta och besöka Roms Fontana Di Amore någon gång snart (om den nu existerade). Men jag är inte så säker på om jag vågar åka taxi där, haha. Se den, och notera Juans blickar! ;)

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=4G0J6GC4Pbo)


"Remember Me"

FILM: Jag säger såhär - I don't get it! Filmen hade en del intressanta scener och roliga citat, men de lades upp så... konstigt. Alltså, jag hajade inte den röda tråden riktigt. Enda anledningen till att folk gillar den är för att majoriteten som ser den är fjortisar som tycker att Robert Pattinson är snygg. Vilket jag, by the way, inte heller förstår mig på. Jag trodde faktiskt att filmen skulle ha en annan vinkel, jag vill inte avslöja något, men titeln kan läsas med två olika tonlägen. Det enda budskap jag kunde få fram ur denna film är att man ska fånga dagen. Men en sådan typ av film skulle till och med jag kunnat skrivit ihop till ett bättre manus. Ingen höjdare här inte!

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=uWQV6-QgGjI)


VM 2010 :)

SPORT: Jag vet att jag är lite efter, men eftersom jag varit ljuskänslig på sistone har det varit svårt att titta på TV utan att lida. Idag fick jag se min första hela match, Grekland mot Nigeria. Trots att Grekland inte är något jätte populärt fotbollslag (förutom miraklet under EM 2004), så var det dem jag hejade på. De är riktigt tappra kämpar, vilket de också visade under denna match. Jag hoppas att går vidare från denna grupp. Fan, vad jag är taggad att titta på fotboll nu (speciellt när jag knappast kan vara ute under solen, haha)! Är inte någon jätte fotbollsfantast, men VM är faktiskt alltid härligt att titta på. Jag hoppas att jag i framtiden får uppleva någon VM match! Hmm, Brasilien 2014...? ;)



Här har ni lagen som jag hoppas går vidare. Dels för att jag gillar dem, och dels för att jag ogillar motståndarna. Visst är vissa wishful thinking, men man vet aldrig...
Allting är möjligt i fotboll!

1A: Frankrike
2A: Sydafrika

1B: Grekland
2B: Argentina

1C: England
2C: Slovenien

1D: Tyskland
2D: Ghana

1E: Holland
2E: Danmark

1F: Italien
2F: Paraguay

1G: Brasilien
2G: Portugal

1H: Spanien
2H: Schweiz

 


LASEK @ S:t Eriks Ögonsjukhus :)

HÄLSA: I torsdags opererade jag äntligen mina ögon, på S:t Eriks Ögonsjukhus. Jag hade burit glasögon sedan jag var 8 år. Mer än 10 år senare hade min syn försämrats till en närsynthet som låg på -6,5/-6,25 och dessutom hade jag astigmatism. Därför var det operationen Lasek som gällde för mig. Här nedan tänkte jag berätta om hur det gick till.

Vi var på sjukhuset i cirka 2 timmar, men självaste operationen tog kanske 10 minuter. Först ville de kontrollera synen igen, eftersom det var längesen jag hade gjort min senaste synkontroll. Därefter droppade de typ pupillutvidgande droppar och ritade på mina ögon (lite kittligt bara, haha). Sedan var det några fler tester via sådana där optikermaskiner, you know. Och därefter var det bara att sitta och vänta på den lugnande medicinen att kicka in, sedan var det bara att köra i gång!

Jag hade inte blivit särskilt nervös inför operationen förrän samma dag. På förmiddagen när jag råkade titta på tv-programmet "The Doctors", visade de hur de skar i en tjejs ögon under en operation. Detta borde inte jag ha sett! För därefter återkom bilden i mitt huvud, haha. Men men, det finns ingenting som tabletter inte kan fixa (och ett kärt sällskap!). På vägen till sjukhuset jämförde jag dessutom min syn med kontra utan glasögon. Jag har typ alltid använt linser ute de senaste åren, så jag har väl inte observerat skillnaden på länge. Det gjorde mig ännu mer garanterad över att jag faktiskt måste göra det här.

Jag hade fått bekanta mig själv med operationsbordet vid ett tidigare tillfälle, när de hade gjort mätningar i ögat. Därför var det inte sådär jätte pirrigt när man kom in där. Det var på med bedövningsdropparna direkt, och därefter någon grejs som höll upp ögonlocken. Läkaren var noga med att förklara det han gjorde, men det var snabba tag så man hann ju inte få panik emellanåt. Jag lovar att jag kände inte någonting alls under hela operationen. Det var verkligen busenkelt, och det enda jag märkte av var lukten av något bränt. Ja, det var lasern som strålade mot ögat det. Allt annat pill och så vidare märkte jag inte av ens en gång. De sköljde hela tiden med droppar och man hann inte ens reagera på allt annat.

Så fort jag kom ut ur operationsrummet var jag överväldigad. Jag kunde för fan se! Visst var det suddigt, men astigmatismen var definitivt borta och jag kunde läsa från håll. Jag ringde runt och delade med mig av denna underbara nyhet, tills medicinen gick ur kroppen förstås. Fy jävlar, vad det började svida alltså. Det liksom brann i ögonen, och visst hade jag fått med mig både tabletter och droppar för att minska på värken. Men det hjälpte ju självklart bara för en liten stund. Det bästa var bara att sova, för ingenting kunde man heller sysselsätta sig själv med direkt. Jag var väl "blind" i typ 3 dagar, eftersom mina ögonlock var så pass svullna. (Vilket är normalt måste jag tillägga!) Jag kände en förbättring i ögonen hela tiden, och det gör jag fortfarande.

Hur än förjävliga de där första dagarna var, så ångrar jag inte någonting! Vi får se hur ögonen utvecklas, min syn är fortfarande lite suddigt men jag mår mycket bättre nu. De första dagarna kunde jag inte vara i närheten av ljus. Alla persienner i huset var stängda, och likaså alla lampor samt allt möjligt som inte var mörkt. Till och med färgen vit störde mig, trots att ögonen var stängda. Ljuskänsligheten börjar förbättras, och idag lyckades jag faktiskt vara ute i kanske en kvart utan att bli snurrig. Så det känns härligt! "Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge", säger man ju...

Jag rekommenderar alla som inte längre orkar med glasögon eller linser att operera sig. Det är en mycket bra investering, trots att den kanske känns dyr i början. Till alla som inte har ögonbesvär, säger jag bara värna om era ögon för ni vill INTE känna på hur det känns att se världen suddig! Har ni några frågor så är det bara att lämna en kommentar. ;)


This was me - then!


"Kick-Ass" :)

FILM: John Lennon, McLovin, Ghost Rider, HIMYM dottern etc. Här fanns en hel del karaktärer man kände igen med. Det är en rätt ironisk superhjältefilm. Jag tror att Nicholas Cage spelar den skönaste rollen i hela filmen. Den är en rätt rolig och helt okej film. Det är många som diggar superhjältar, men varför har ingen försökt vara en tidigare? Batman and Robin goes like high-school, haha! ;)

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=krOzVRj9z88)


För bara 49:50 kr @ H&M :)

MODE: Det verkar vara ett medvetet drag ur H&M:s sida. Nu kan man fynda sommarnyheter för knappt 50 kr. Det roliga är att det faktiskt är användbara snygga plagg även. Här har ni sådant som jag gillade i alla fall! ;)


Blommigt värre! :)

MODE: Jag skulle visserligen chilla som jag aldrig gjort förut, men hur har man tid för det?! Nu gör man ju sånt som man inte hade tid för när skolan stod i vägen. Ni vet onödiga saker som på nåt sätt tar hela dagen, och vips så har man totalt varit hemma 5 minuter totalt under en hel dag. Ska försöka varva ner längre fram, säkert efter min operation men just nu har man kul i alla fall. Häromdan hann jag beställa en skit snygg klänning och ett par heta skor som jag vill visa upp här. Längtar tills de kommer hem, I löv Nelly! ;)

One Shoulder Lace Dress SEK 399, Rare Fashion - NELLY.COM


Himla SEK 299, Nelly  Shoes - NELLY.COM


Smulpaj med rabarber och jordgubbar :)

SMÅTT&GOTT: Pappa bad om mig baka något med rabarberna från kolonilotten, så då fick han det också! Riktigt god blev pajen, lagom söt och syrlig. ;)

Du behöver:
150 g margarin
4,5 msk socker
2,25 dl vetemjöl
2,25 dl havregryn

ca. 400 g rabarber
500 g jordgubbar
1,5 dl socker
1,5 msk potatismjöl

Gör såhär:
Rensa frukten och skiva i bitar. Häll i socker och potatismjöl. Blanda de översta ingredienserna i en bunke. Smöra en form och bred ut frukten. Smula över degen, och grädda pajen på 225 grader i ca. 15-20 minuter.


Servera med grädde!


Sommar f*cking lov - here I come! :)

LIVET: Sa ju att jag är så jävla bra! För nu är tentan klar, ska ni veta, på knappt 3 irriterande dagar. Den är till och med rättad, jag behöver bara komma ihåg att lämna in den också, haha. Annars har jag ju för fan SOMMARLOV!!! Jag har lidit denna termin på ett sätt som jag tror att jag aldrig gjort tidigare. Livet var sådär och skolan var ju så jävla hektisk, med tentor varje månad och dåligt planerade kurser med onödig litteratur. Nu slipper jag äntligen detta i alla fall (fram tills 30 augusti)! Har jag tur så blir det ingen komplettering på denna tenta heller, då behöver jag verkligen inte bry mig. För i sommar ska jag bara chilla som jag aldrig chillat förut. Nu ska bara iPoden uppdateras med mer sommarkänslor, då är jag redo. Yeah! ;)


Oh My God!!


Spinnin' in my mind - nr. 17 :)

MUSIK: Till slut kom jag fram till att jag faktiskt borde skriva min tenta, bara för att jag vet att jag är så jävla bra utan att anstränga mig. Så nu lider jag under sommarvädret denna vecka (såsom lärarna kommer att göra när de får syn på min utvärdering av kursen *hihi*). Anyways, i sådana här lägen behövs musik för att hålla upp humöret. Då har denna Timbaland låt passat väldigt lägligt. Jag tror att den är min favorit från Shock Value II. Slutet speciellt, är så jävla klockrent och skönt att gunga till. Ha det! ;)


Timbaland ft. Nelly Furtado & SoShy - Morning After Dark


RSS 2.0