Spinnin' in my mind - nr. 2 :)

MUSIK: Michael Jacksons musik har betytt en hel del för min uppväxt och mitt nuvarande liv. Jag må inte ha känt denna underbara man, men genom att hans röst har berört mig i så många år, påverkade hans död mig enormt. Allt jag har hört av MJ älskar jag mer eller mindre. På den senaste tiden har jag lyssnat till en fantastisk sång från 1979, "She's Out Of My Life". Michael sjunger denna sång med så mycket känslor, vilket man verkligen hör på slutet. Den är väldigt fint komponerad, med en rätt enkel melodi. När han sjunger de där utdragna orden med sin vackra stämma, då ryser jag i hela kroppen och jag vill bara gråta. Denna sång handlar om that special someone man har förlorat, och den påminner mig om alla underbara människor som har gått bort under min livstid - Gud välsigne er! She's Out Of My Life handlar även mycket om ångerfullhet, och att love needs expression. Min filosofi är att ånger är slöseri med tid, men att man kan lära sig till nästa gång. Lyssna och titta här nedan, du kan inte ångra dig haha! ;)



Michael Jackson - She's Out Of My Life

P.S. Tänk att vara den där tjejen som får gå upp på scenen. Det var en gång en dröm...


Cave de Roi :)

MAT: Till min födelsedag hade jag och några vänner bokat bord på en libanesisk restaurang i Solna. Jag hade blivit varmt rekommenderad av många bekanta, och Cave de Roi mötte faktiskt mina förväntningar, plus lite till. Restaurangen i sig var väldigt fin, med vit inredning, en liten scen i mitten samt en häftig belysning. Vi beställde El Kbire; med 20 olika meza, grillmix samt dessert. Maten var god och den serverades i en lagom takt av trevliga servitörer. Sedan var underhållningen i sig guld! Jag vet inte om det har att göra med att jag själv kommer från Mellanöstern, men kul var det i alla fall. De hade två duktiga sångare, en kille på keyboarden som också sjöng, samt även en het magdansös. Alla dessa bjöd verkligen på sig själva, och det märktes att alla i restaurangen hade en trevlig kväll. :)

Resumé: Vill du någon kväll äta massa god mat, och samtidigt kunna dansa på en härlig restaurang med live musik, då rekommenderar jag Cave de Roi till dig! ;)


Att fylla 21 år

LIVET: Skulle jag bo i USA då skulle jag nog ha mer att glädja mig över, men just nu känner jag mig bara gammal. Visst, ingenting har ju ändrats egentligen, jag ser ju fortfarande likadan ut. Enda skillnaden sedan kl. 23:59, när jag var 20, är att jag nu får ta körkort för buss och alla sorters tunga motorcyklar(!). Lockande? Inte så mycket... Det är helt sjukt att man, fram tills man fyller 18, längtar efter att fylla år. När man väl passerat 18 år då blir det bara sorgligt. Vips så är man inte längre tonåring, och plötsligt är i princip allting lagligt. Spänningen tar slut och snart står man väl där och väntar tills någon ska fråga om ens legg vid åldersgräns...

Sedan beror ju det även på vart man är i livet. Just nu när jag bara pluggar, känns det ju inte som om jag har uppnått något speciellt än. Okej då, jag kan vara stolt över att jag fortfarande kan kvalificeras som lammkött på universitet, så det är ju alltid något! :)


Jay Sean - "All or Nothing" :)

MUSIK: Jag har älskat Jay Sean sedan första gången jag hörde "Eyes On You" några år tillbaka, när han mest arbetade ihop med Rishi Rich samt Juggy D. Det senaste året har han gjort breakthrough i USA, och därmed har han blivit kändare internationellt. Om ni gillar R'n'B med lite Desi-flavour, then here's a treat for you! :)

Jay Seans senaste skiva All or Nothing släpptes ut idag. Den innehåller fem smått uppdaterade låtar från hans tidigare UK-album "My Own Way" från 2008. I samband med den nya skivan har Jay bland annat samarbetat med Lil' Wayne i debutsingel "Down", samt i den nya singeln med Sean Paul och Lil' Jon, kallad "Do You Remember". Det går inte att ogilla Jays röst, den är varken för fjollig eller alltför mörk - den är perfekt! Jay Sean är (min) KUNG! Han är bevis på att man kan lyckas om man kämpar för sin dröm. Den nya stilen han har skapat lockar en mer internationell publik. Däremot visar han sina rötter i Desi med den första låten på hans tracklist, "Do You". Även lite nyare inslag av Pop/Rock kan man höra i "Cry" och "Lights Off" till exempel. Här finns det för övrigt lugnare R'n'B att koppla av till, liksom lite mer upptempo låtar man vill dansa till. Jag rekommenderar detta album djupt - get it, one way or another! ;)

Jay Sean brukade jämföras som en sämre kopia av Craig David. Hmm.. undrar vad Craig gör i dagsläget(?)


"Eddie Murphy: Raw" :)

FILM: Det sista jag gjorde innan jag somnade igår natt, var att asgarva till Raw. För er som inte har sett den - gör det nu! Alla som älskar stand-up vet att Eddie Murphy - back in the days - var funny as f*ck. Visst, Raw innehåller en massor med svordomar, dissar och fördomar, men FAN vad skön han var! Jag rekommenderar att du köper eller laddar ner Raw, "Delirious", "Beverly Hills Cop I-III", "The Golden Child" samt "Coming to America", om du nu ligger efter i komedivärlden. ;)

Favoritcitat: "Give me half, Eddiiee!" (Teaser: http://www.youtube.com/watch?v=JvuF1gUS0DE)


Spinnin' in my mind - nr.1 :)

MUSIK: En stor del av mitt liv är musiken, kan jag börja med. Jag går ingenstans utan min iPod och mina högtalare hemma tar aldrig en paus. När det kommer till genrer, vill jag kalla mig själv allätare. Det finns vissa dagar då en viss bra text eller en fin melodi bara fastnar i mitt huvud. Sådana sånger vill jag rekommendera till er! ;)

It's a bittersweet symphony, this life
Trynna make ends meet, you're a slave to the money then you die

Dessa rader har snurrat i mitt huvud de senaste dagarna. För ibland är bittersweet det bästa sättet att beskriva saker och ting - jag diggar det ordet! Livet i sig är bitterljuvt, ingenting är perfekt men jag är tacksam för det jag har. Det viktiga är ju ändå att inte slösa varje dag i jakten efter pengarna, utan att finna lycka - let the melody shine! Underbar låt från 1997, med en skön och känd melodi - lyssna på den! :)



The Verve - Bittersweet Symphony


Texas Long Horn@Ö-malm

MAT: Jag har blivit rekommenderad att äta på Texas Long Horn ett flertalet gånger, så ikväll gjorde jag äntligen det. Vi var väldigt hungriga, men vi bestämde oss ändå för att vänta 45 min på ett bord. För att stilla hungern beställde vi nachos med fyra rätt goda dipper. :) Till slut får vi ett bord, och jag tänker it better be worth it, för jag började irritera mig på den otrevliga personalen. Jag beställer en 200 gr välstekt entrecôte, och jag frågar servitrisen om det är någon barbequesås på köttet. Hon svarar nej, och jag förklarar att jag avskyr den rökta smaken i såsen. Maten kommer ut, och jag är full av förväntningar! Jag tar en bit av den köttiga entrecôten, men till min besvikelse smakar det typ som en skorsten skulle smaka. Jag kryddade köttet med salt och peppar och jag försökte svälja ner det med pommes, coleslaw samt majs. För att bara gilla pommes fritsen, var min måltid absolut inte värd 230 kr! Dessutom skulle det inte skada om personalen vore lite trevliga åtminstone...

P.S. Grillat är alltid godast! ;)


Beckham lånas till AC Milan igen! :)

SPORT: Jag är inte särskilt sportintresserad, men det finns nånting intressant med sport, och det är David Beckham. Praise the Lord för hans skönhet *humana humana*! Haha, nä men skämt åsido, Becks är en heting, men även en fantastisk fotbollsspelare. Han bidrog till en mycket bra insats förra säsongen, med hans fina mål, hans frisparkar, samt hans kända högerskruvade hörnor. Jag ser fram emot årsskiftet, då Beckham ska spela där han trivs som bäst, i Europa. Välkommen hem nummer 32! ;)

(Artikel: http://www.sportal.se/sport/fotboll/seriea/milan/110875)


Russell Peters :)

STAND-UP: Jag älskar stand-up! Det finns så sköna stand-up komiker, men en jag verkligen gillar är Russell Peters. Om inte du har hört talas om honom, börja googla NU haha. Är du en person med invandrarbakgrund kommer du VERKLIGEN tycka om hans sketcher. Han skämtar mycket om invandrarföräldrar samt om olika nationaliteter. Själv är han indier, så det gör hans skämt mer okej (ironiskt nog). Peters har haft små roller i några filmer, men roligast har han varit i sina egna shower. Jag rekommenderar att du laddar ner "Outsourced" och "Red, White and Brown", eller att ni tittar på klipp på YouTube. Totally worth it! ;)

Favoritcitat: "Somebody gonna get a-hurt real bad!". (Teaser: http://www.youtube.com/watch?v=yVcePxjFujs)


Top 10: Julmusik :)

MUSIK: Som tidigare nämnt, har jullängtan börjat sprudla hos mig. För att värma upp inför den mest fantastiska högtiden av året, har jag börjat lyssna till underbar julmusik. Det är härligt att lyssna till de där glada texterna, med bjällerklockor i bakgrunden av fina melodier. Jag vill sprida vidare min glädje genom att rekommendera mina topp tio favorit julsånger just nu. Här nedan har ni en alfabetisk lista med länkar. Lyssna och njut! ;)

* ´N Sync - Merry Christmas, Happy Holidays
* Bobby Helms - Jingle Bell Rock
* Carola - Nu Tändas Tusen Juleljus
* Dean Martin - Let it Snow!
* Destiny's Child - 8 Days of Christmas
* Dolly Parton - Winter Wonderland/Sleigh Ride
* Frank Sinatra - White Christmas
* Jackson 5 - Santa Claus is Coming to Town
* Mariah Carey - All I Want for Christmas is You
* Peabo Bryson - It's the most Wonderful Time of the Year


Marabou: Vinter (Limited Edition)

SMÅTT&GOTT: Jag är den här typen av person som köper nästan allt gott som kommer ut i limited edition. Visst, kombinationen måste ju locka mig också, men några sura äpplen har man fått smakat på. Just nu har min jullängtan börjat blomma, sakta men säkert. Jag var i Maxi idag och fick syn på Marabous senaste chokladsmak, Vinter. Den var inte sådär att dö för, men den fick fram starka julkänslor. :) Vinter är en mysig mjölkchoklad med karamelliserade kakaobitar samt nejlika och andra kryddor. Den har verkligen alla de där goda julsmakerna i en och samma chokladbit. Kombinationen är helt okej och Marabou har lyckats skapa en härlig vintersmak!

P.S. Santa, make it snow this Christmas *plz*!


"Paranormal Activity"

FILM: Personligen hatar jag skräckfilmer, eftersom jag brukar bli asrädd och skrika tills jag får ont i magen. Trots att det sägs att Steven Speilberg tycker att denna film är jätte läskig så gick jag ändå med på att se den på premiären. Vill ni höra något roligt? Den var inte ett dugg skrämmande! Jag skrek inte under någon del utav filmen ens en gång HAHA. Visst, den var riktigt bra gjord med coola scener, för att vara en lågbudget film som har spelats in under bara några få dagar. Big up till filmskaparna, storyn och skådespelarinsatserna, men ni lyckades inte ens få en mes som mig att bli rädd, tyvärr... :)

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=F_UxLEqd074)


H&M goes Jimmy Choo

MODE: Idag kom ju H&M:s Jimmy Choo-kollektion ut! Själv har jag inte varit särskilt imponerad av skokollektionen. Jag är en shoeaholic som gillar skor i mer livliga färger, men vad förväntar man sig i dagens lite dystrare mode. Smyckena var dock mycket sexiga måste jag erkänna, synd att man inte hann beställa något av dem. Jag hade trots allt glömt bort att det var idag det gällde, men ett par skor fick jag ändå mina klor på *tihi*! :)

P.S. Leverans v. 49 dock... (http://www.hm.com/se/#/jimmychoo/)


CRAVE Wok & Grill :)

MAT: Om ni är ute en fredag eller lördag kväll och blir hungriga efter en kulen natt. Då ska ni veta att McDonald's Västberga inte är det enda alternativet. Ni kan äta asgod wok till exempel, fram tills kl. 4, på Crave (Långholmsg. 21) i Hornstull. För ibland orkar man ju inte med en Big Mac, och då kan jag rekommendera Craves Devil's Chicken, om ni nu gillar stark mat *mums*!

Check it out: http://www.crave.se/ ;)


"How I Met Your Mother" :)

TV: HIMYM måste vara det bästa som har hänt under sitcoms historia, sedan "Vänner" - true story. Om inte du redan följer serien - börja med det genast! Men se till att du ser serien i rätt ordning, eftersom det finns en röd tråd. För er som väntar på de nya delarna, så kan jag informera er om att varje tisdag morgon (i princip) finns en ny del som kan laddas ner.

Favoritcitat: "legen- wait for it... and I hope you're not lactose intolerante because the second half of that word is -DAiRY!". (Teaser: http://www.youtube.com/watch?v=ozLMx1E_Oac)

 


"This Is It" :)

FILM: Jag såg den på världspremiären, och jag vill rekommendera alla att passa på att gå och se den på bio medan den fortfarande visas. För er som älskar Michael Jackson eller överhuvudtaget musik, kommer att älska This Is It. Kungen var legendarisk även här, och man kunde verkligen se att när det kom till sin musik var MJ en perfektionist. Han har själv tidigare beskrivit sig som "an instrument of nature", och jag håller fullständigt med, han fick allting att sitta på rätt plats. Att han i den åldern samt i det skicket som han var i, kunde prestera så bra under flertalet genrep får mig att tänka på hur jävla bra hans konsert skulle ha blivit, damn... Vila i frid, min kung!

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=cyrkcz7msfY) P.S. Läs gärna även Michael Jacksons självbiografi "Moonwalk"! ;)


Tittut!

Här kommer du att få ett smakprov på mina åsikter. Detta är ett försök till att skapa en blogg som faktist kan komma till nytta. Kalla mig optimist, kalla mig skitsnackare - men namnet är ändå Elizabet. ;)

I mitt lilla forum här tänker jag recensera sånt som är intressant för mig. Allt från musik och TV till mat och resor - I will put a smiley on it! :)

RSS 2.0