Päronkaka med mandel :)

SMÅTT&GOTT: Idag har jag haft ett enormt sug för smaken av päron. Har ätit frukten och druckit päronsoda tidigare idag, men det räckte inte! Ikväll kändes det som att det var dags att testa baka något med päron i. Så jag tänkte; vad kan gå ihop med päron? Mandel var det som poppade upp i mitt huvud. Resultat = helt okej.

Du behöver:
100 g margarin
2 st ägg
3 dl socker
4½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1½ dl mjölk
2 st päron
1½ dl malen mandel

(Jag hade inga konserverade päron hemma, och de färska var rätt hårda så jag kokade dem några minuter med lite socker i.)

Gör såhär:
Smält smöret och låt svalna en stund. Sätt ugnen på 175 grader, och smöra samt bröa en form. Vispar ihop ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser och häll i växelvis med vätskorna. Häll i mandeln och vispa ihop till en fin smet. Skär päronen i smala skivor och lägg på en del i formen. Sedan kan du hälla lite av smeten. Repetera ungefär 2-3 gånger. Sätt formen i den nedre falsetten och låt grädda ca. 40-60 min (beroende på form).


Krya på dig, Becks!

SPORT: Jag är ingen fotbollsfantast, men Beckham gillar jag att följa. Tycker så synd om honom, som varken kommer att få spela fotboll under årets VM eller i den amerikanska fotbollsligan. Stackaren har inte ens så många år kvar som fotbollsspelare. Återhämtningen från sin hälseneoperation blir längre än trott. Eventuellt kommer man att kunna se honom i tränarteamet för England. I sommar kommer jag att hålla utkik efter min hunk!


Spinnin' in my mind - nr. 14 :)

MUSIK: En av mina favorit artister, Justin Timberlake, har på senaste tiden blivit en framgångsrik musikproducent. Esmée Denters, från Nederländerna, upptäcktes via YouTube några år tillbaka. Hon signades med Timberlakes skivbolag, Tennman Records år 2008. För er som var på FutureSex/LoveSound konserten i Stockholm kanske inte vet att hon var ett av förbanden. Förra året släppte hon ut ett eget helskönt album, kallat "Outta Here". Ett av de bästa spåren är "Love Dealer", som jag tidigare röstade till hennes nästa singel på hennes hemsida. Uppenbarligen så vann den, eftersom på onsdag släpps videon ut -> http://esmeeworld.com/lovedealer.html! ;)


Joel Kinnaman 4 MQ = olycksrisk!

REKLAM: Visst har jag sett Kinnamans foton för MQ på datorn och från distans, men idag när jag såg en poster close-up drunknade jag för någon minut. På samma sätt som Anna Nicole Smiths underklädesbilder för H&M, under 90-talet, ansågs vara en trafikfara blev jag stillastående när jag var på väg till tunnelbanan. Jag minns inte sist mustasch var så attraktivt, men hela paketet fick mig nästan att bli sen till skolan i morse. Det behövs bara ett ord: DAMN! ;)


Det här är fotot med ett stort D!


Vem visste att strippdans ger sådan tränningsvärk? :)

DANS: Igår var jag på möhippa, och det var en lyckad dag tror jag nog. En av aktiviteterna var StripChair, där man fick lära sig dansa med en stol, i princip. Det var faktiskt rätt kul, men mer ansträngande än vad jag trodde. Respekt till strippor, säger jag bara! Jag körde inte ens 100% och idag har jag träningsvärk i både lår och mage. Snacka om att vara out of shape, haha! Allt som allt, var det i alla fall riktigt kul att testa på. Nästa gång måste jag pröva PoleStrip, det verkar vara väldigt utmanande. ;)


Dancing Queen @ Skeppargatan 28/Stockholm


Strawlicious :)

MODE: Jag vet inte om jag var ensam om det, men min mamma brukade alltid ta på mig stråhattar när jag var liten. Om jag minns rätt så gillade jag faktiskt dem, tills jag blev typ 5-6 år. Sedan dess har jag väl ägt någon somrig stråväska, men fram tills nyligen har jag inte varit direkt förtjust i "strå-stilen". Det går att finna snygga accessoarer i stråmaterial nu för tiden, och nånting ska väl inhandlas för min del. ;)


Titta - till och med Louboutin straws it out!


Hur skaffar man motivation?

LIVET: Jag brukar alltid säga att om man har vilja har man styrka. Just nu känns det som att min hjärna bara lagt av. Jag orkar inte skriva min tenta, och jag har knappast läst någon litteratur i denna kurs ändå. Det ironiska av allt är att en ytterligare kurs väntar mig nästa månad. Sommaruppehållet känns som tusen mil bort. Är så omotiverad som det bara går, och det är mycket på gång hemma att jag samtidigt får bortförklaringar att skita i plugget. Den här terminen har varit himla hektisk, och jag vill ju inte få magkatarr igen men det här är bara löjligt. Vart ligger the on switch till min hjärna? Ibland möter man inte omgivningens förväntningar...



(En låt som jag börjat lyssna på mer sedan gårdagens film!)


"Dear John" :)

FILM: Channing Tatum är en het skådis som jag har haft the hots for mest efter "Step Up". I denna film är han dock ingen dansare, utan en kille som är med i arméen. John träffar Savannah under hans permis, och en kärlekshistoria startar. Tårarna började fällas redan en halvtimma in i filmen. Handlingen var riktigt fin och sorglig, baserad på en bok skriven av samma författare som ligger bakom "The Notebook" samt "A Walk to Remember" bland annat. Regissören är Lasse Hallström, vilket kanske förklarar den svenska flaggan under en scen. Detta kanske är mer av en chick flick, så tjejor missa inte den! ;)

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=EH7Bv0Jg1W8)


Spinnin' in my mind - nr. 13 :)

MUSIK: När Flo Rida kom ut med "Low" tyckte jag att den var en aning jobbig. Så småningom gjorde han låtar som man faktiskt inte tröttnade på efter typ två spelningar. Hans bästa tror jag nog är denna (hittills):


Flo Rida ft. Ne-Yo - Be On You


Ne-Yo är ju i och för sig en R'n'B sångare, vars röst jag älskar. Dessutom har Stargate haft sin fot i detta projekt, vilka jag även gillar. Detta är minst sagt, en skön kombo! ;)


Sverige = Svea Hundrike?

LIVET: I don't get it! Vad är det med svenska befolkningens fascination med hundar?! Visst, vissa är urgulliga och mysiga, och ibland kan jag tänka mig äga en. MEN ibland verkar det som att folk i detta land föredrar hundar framför ungar. WHY? Liksom vissa behandlar sina djur som royalty, medan deras egna ungar slutar de ta ansvar för vid 18 års åldern (om inte yngre). Det som irriterar mig som mest är folk som släpper sina hundar lösa offentligt. Helt seriöst, hur dum får man vara? Det finns folk med allergier och andra med fobier. Majoriteten av alla ägare tycks inte lyckas dressera sina hundar tillräckligt bra så att de inte går till attack mot främlingar. Idag har jag stött på 4 lösa hundar, varav 2 har sprungit emot mig och 1 skällde som satan springandes. Nu är jag inte jag särskilt hundrädd, men skulle jag bli biten då skulle jag göra ägarens liv till ett helvete! Så folk, sluta skaffa hundar som är för mycket för er att hantera! Sluta skaffa hundar när ni själva inte har tid för de! Sluta skaffa hundar som är större än er själva! Sluta ge ansvaret över era hundar till små barn! Jag kan förstå att ni inte vill hålla era hundar i "fångenskap" konstant, men koppel skapades för en viss anledning och det finns en tid och en plats för allting, kom igen!

När ändå Sverige är sekulariserat, och samtidigt "hundkärt" - varför inte göra om flaggan när detta inte längre räknas som ett kristet land? Låter logiskt i mina öron i alla fall...


Resumé: GB:s nya glassar :)

SMÅTT&GOTT: Glass är gott i alla väder, men speciellt när det börjar bli fint väder ute. Jag tror min all-time favorit pinnglass är Piggelin, den tröttnar jag aldrig på! Hittills har jag hunnit smaka 3 nya glassar, och det här är vad jag tycker...

Ben & Jerry's - Peanut Butter Cookie Dough
- Först och främst behöver du dricka massvis med vatten om du ska försöka ge dig an denna glass. Den är sååå mycket! Inuti har vi tung vaniljglass med kakbitar i och jordnötssmör. Utanpå har vi en mörk choklad, samt med chokladbitar. Vanligtvis gillar jag både vanilj, choklad, jordnötsmör och kakbitar. MEN allt detta på samma pinne var inte lätt att få njutning av. Både mörk choklad och jordnötssmör kan ge en torr tunga, jag blev besviken på kombinationen!

Magnum - Gold?!
- När jag först öppnade förpackningen blev jag förvånad av färgen på glassen. Den såg inte ut som guld, utan snarare som möglad choklad, haha. Samtidigt brukar Magnum inte misslyckas med sina glassar, så det var klart att den skulle få en chans. Den var faktiskt helt okej, havssalt i kombination med choklad börjar bli en trend. Tror att det hjälper mot för mycket sött. Vilket det kan bli med kolasås speciellt, men inte i denna glass!

Solero - Pineapple
- Den här ger verkligen soliga känslor. Det är en isglass med fruktbitar i, som endast ger 60 kalorier. Jag fick inte sådär jätte typiskt ananas eftersmak, men fräsch var den!


Alla nya glassar lockar inte lika mycket, men Crazy Gum samt Cornetto Freestyle Bröllopsstrut ska jag nog smaka!



Glasskartan från 1988, året jag föddes! ;)
<3 Nostalgisk GB-gubbe!


"The Blind Side" :)

FILM: Denna rulle handlar om Big Mike som inte riktigt vet vart han tillhör. Skolan har svårt för att placera honom, men en sak är säkert - killen kan spela amerikansk fotboll! En dag så får han en chans till en ny start, han får ett hem med familj och egen säng. Viktigast av allt får han känna mening, kanske för första gången i sitt liv. Sandra Bullock gör sin roll så himla kaxigt och bra. Filmen är baserad på en sann historia, och den ledde till både tårar och skratt. Den har förtjänat en plats på min filmhylla! ;)

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=5hn5-pxWM6k)



Vet inte när den har biopremiär i Sverige, men när den har det SE DEN!


Beautiful Dirty Rich :)

MODE: Lady Gaga sjunger om att vara och klä sig som en trendig dyr slampa, kan man nog säga. Hon är känd för att vara egen, och det går nästan inte att jämföra henne med någon. Ingen kan pull-it-off liksom henne, och det är något svårt att uppnå, så BIG UP! Själv skulle jag aldrig kunna lämna ytterdörren klädd som henne, tror jag. Samtidigt kan man ju sno stilen många gånger när det kommer till accessoarer. Det behöver inte alltid handla om dyra märken, med lite attityd kan även du vara "oh la la". Bland annat puffiga axlar, stora rosetter, glansiga färger och naken hud, påminner mig om miss Gaga. Hon är het! ;)




Spinnin' in my mind - nr. 12 :)

MUSIK: Timbaland har i princip alltid varit en asgrym musikproducent. På senare år har han blivit allmänt känd för folk som inte är bekanta med genierna bakom skapandet. Timba's skiva Shock Value blev rätt gigantisk, till och med i Sverige. Nu är ju "uppföljaren" till denna skiva ute, och den innehåller typ alla musikstilar såsom den första skivan. Jag har länge diggat de låtarna jag hört av Daughtry. Deras kombo med Timbo har varit en favorit ett bra tag nu. Här presenterar jag den för mina kära läsare! ;)



Timbaland ft. Daughtry - Long Way Down


Visst har den en skön beat? Pop/Rock/HipHop flavour typ.


Nilson - sommarutbud :)

MODE: På Nilsons hemsida startades nyligen en webbutik. Där säljs ju skor från både Nilson, Radical Sport och Jerns. Jag var sugen på lite ytterligare sommarskor, så jag tittade lite på vad de har att erbjuda till sommaren. Godkänt! ;)


P.S. Älskar de med kilklack!


"Planet 51" :)

FILM: På Planet 51, där gröna varselser bor, finns spekulationer att så kallade "humaniacs" ska ta över. En dag landar en astronaut, som här uppfattas som en utomjording. Det är en människa som man tror är ett hot, då måste man agera! Den skönaste karaktären var nog den som spelades av Seann William Scott. Filmen innehåller en massa ironiska scener, samt väldigt roliga citat. Den är inte särskilt barnslig för att vara en animerad film. Jag gillade den faktiskt, den var rätt intressant och modern. ;)

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Wnsp93jIEIA)


Lasagne à la taco :)

MAT: Är det bara jag eller har det varit svårt att stanna hemma och blogga när vädret är så underbart? Anyways, till kvällens middag lagade jag lasagne med tacosmak. Med lite sallad bredvid så är den riktigt smaskig. Men till nästa gång blir det mer ostsås *cheese*! ;)

Du behöver:
500 g köttfärs
lasagneplattor
1 påse tacokrydda
400 g krossade tomater
1 lök
salt

smör
2 msk mjöl
4 dl mjölk
3 dl riven ost

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader, och smöra en plåt. Hacka lök, och fräs med köttfärsen. Häll i tomaterna, lite vatten, kryssmixen och eventuellt salt. Låt puttra, medan du förbereder ostsåsen. Smält smöret, häll i mjöl och vispa. Häll sedan i mjölken och 2 dl av osten. Låt koka tills osten har smält, men vispa konstant!

Häll hälften av såsen i plåten, och lägg på lasagneplattor samt varva med färsen i tre lager. Toppa sedan med plattor och resten av såsen. Sätt i ugnen, tills lasagnen får en fin färg. Lägg sedan på resten av osten och täck med folie. Låt stå i ugnen ca. 40 min.


Roast på Berns :)

TV: Ikväll var det säsongspremiär, och det var Johan Rheborg som roastades. Programmet var helt okej förra säsongen, den hade sina bra och dåliga stunder. Wickström och Petra Mede måste vara det sämsta med hela programmet. Som tur var, slapp vi Mede ikväll i alla fall! Özz var lika rolig som han ofta är (han fyllde blattekvoten ikväll). What's-her-face och John Doe hoppas jag dock inte får vara med igen. Schyffert print ur Facebook var skön - skoj att han är med i sin egna show, hela tiden skrattandes! Wahlbeck var å andra sidan inte ens rolig. Resumé: Rheborg kunde grillas mer, hans egen packback var grym. ;)


(Björns roast var troligtvis den mest klockrena!)


Berg- och dalbana? :D

LIVET: Det kan vara så härligt att gå runt i området där jag bor. I denna miljö kan man stöta på asroliga människor, tillfällen eller bara "olyckor", haha. Häromdan när jag var ute och gick fick jag syn på en typ hemmagjord berg- och dalbana *LoL*. Nån hade satt upp en stol i ett träd, men vet inte riktigt vad tanken var. Att sväva i luften...? Det kanske jag som är lättroad, men måste säga att vissa människor är sköna. ;)



Den bjuder jag på, haha. Ha det, ciao!


Cleaning out my closet :)

INTERNET: På senaste tiden har det varit fullt upp med plugg samt gäster, och jag har inte haft så mycket "me time". Jag har velat rensa lite hemma, och bli av med sånt som jag inte använder. Nu har jag lagt upp två annonser på Blocket. Ibland kan man få saker sålda, ibland inte. En del grejor kan få ett bättre hem, eller en mer värdig ägare! ;)

Är någon där ute i behov av en assnygg festklänning, eller en fräsch cykel? I sådana fall kan ni klicka på dessa länkar -> Klänning / Mountainbike


Internet var väl inte riktigt bara en fluga...?


Har även du "Våra Bästa År" feber? :)

TV: Jag har följt denna såpopera i över 10 år nu. Den har sänts sedan 1965 i USA, och Sverige är typ 4 år efter. Jag tittar självklart inte på alla delarna, men det fiffiga med såpor är att man inte missar så mycket om man missar ett helt år t.o.m. haha. Det har hänt helt absurda saker under seriens gång, men på nåt sätt vill jag ändå se på den när jag har tid. Dessutom har det ju hjälpt att en del heta skådisar är med ju *yeah baby*. Själv blir jag så pass nyfiken över vad som kommer näst, att jag ibland kollar upp det på hemsidan. Så jag säger bara: VARNING! Beroendeframkallande! ;)


Spinnin' in my mind - nr. 11 :)

MUSIK: När jag var på Jason Mraz konsert '08, var Ingrid Michaelson förband åt honom. Då hade jag inte riktigt hunnit sätta mig in i hennes musik ännu. Häromdan, när jag såg ett avsnitt av Grey's Anatomy, hörde jag en låt som jag tyckte att jag kände igen. Visst var det "The Way I Am"! Sedan den dagen har jag inte kunnat sluta lyssna på låten. Hennes röst är så skön, och melodin så simpel och lugnande. Men framför allt är det texten som jag bara fallit för. Låten är väldigt kort, och texten förklarar kärlek på ett underbart sätt!

I'd buy you Rogaine when you start losing all your hair
...
And you take me the way I am


Ingrid Michaelson - The Way I Am


"My Name is Khan" :)

FILM: Jag älskar indiska filmer, och trots att detta inte var den typiska indiska kärlekshistorian så var denna film underbar. Huvudrollen spelas av Shahrukh Khan, som är en indisk skådespelare jag diggar som fan. Filmen handlar om en muslimsk kille med Aspbergers, och hans resa till USA. Khan gör rollen så himla bra! Denna gång är det inte bra empati han delger, utan han för sin roll som hjärnskadad jäkligt bra. Filmen belyser även religion på ett mycket intressant sätt, speciellt kring konsekvenserna av D-dagen 11/9. Den viktigaste innebörden är att det endast finns två sorters människor - bra eller dåliga. Det tycker jag är ett mycket bra budskap! ;)

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=_uNDm6YfN2k)


Gott till påsk :)

SMÅTT&GOTT: Den syrisk ortodoxa påsken faller samtidigt som den svenska vart fjärde år. I år firar vi alltså påsk under samma datum. Dock har jag förstått att svenskar firar påskafton, och inte påskdagen. (Det verkar som att man i Sverige har bråttom med att öppna paket och äta gott under högtider, haha!) I vilket fall, har jag bakat klart nu. Här nedan har ni bilder och recept på lite påsk mums jag tänkte bjuda på i morgon. ;)

Mandeltårta
(Gör gärna en större sats, eftersom kakan blir tunn.)

Du behöver:
1½ dl (100 g) malen sötmandel
3 äggvitor
1 dl socker

Garnering:
3 äggulor
0,75 dl socker
2 dl vispgrädde
50 g margarin
25 g mandelspån

Gör såhär:
Smörj och bröa en form, och sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum, och blanda ner mandeln och sockret. Bred ut i formen och grädda i nedre falsetten, ca. 25 min. Stjälp sedan upp kakan och låt den kallna. Samtidigt kan du blanda alla ingredienser (förutom mandel) i kastrull. Låt sjuda under kraftig omrörning, tills den tjocknar. Låt krämen svalna något, och häll sedan över kakan. Garnera med mandeln (rosta gärna!).



Kokospyramider
(Blev inte riktigt som tänkt...)

Du behöver:
1,70 dl vatten
5½ dl socker
2½ dl kokosflingor
1 msk vispgrädde
gul karamellfärg
mörk blockchoklad

Gör såhär:
Häll vattnet i kastrull och tillsätt sockret. Värm på låg temperatur under omrörning, tills sockret löst sig. Småkoka utan att röra om tills baktermometern visar 119 grader (här tror jag det gick snett för min del...). Lyft bort kastrullen och rör ner kokos och grädde. Fortsätt röra i 5-10 min, tills smeten är ogenomskinlig. Rör ner några droppar karamellfärg och låt svalna. Sedan ska man egentligen forma ca. 12 st pyramider på ett bakpapper och låta dem stelna. Till sist smälter man 50-100 g choklad och doppar pyramidernas bottnar, för att sedan låta dem stelna.



Blondies
(Det här är en make-over av Brownies - här lite tillspetsad.)

Du behöver:
125 g margarin
200 g vit choklad
4 ägg
3 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad under omrörning. Vispa ägg och socker och blanda ner mjöl samt bakpulver. Rör ner den smälta chokladsmeten i äggblandningen. Till sist kan du antingen grädda på en liten långpanna, eller hälla i stora former. Sedan gräddar man mitt i ugnen ca. 20 min. (Jag smälte även 50 g vit blockchoklad och toppade med strössel i ett kors.)





Weinerbröd
(Det här kan man väl kalla en genväg till orginalet.)

Du behöver:
smördegsplattor

2 msk vetemjöl
2½ dl mjölk
1 ägg
1 msk socker
2 tsk vaniljsocker

ägg
pärlsocker
blockchoklad

Gör såhär:
Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och de övriga ingredienserna (utom vaniljsockret). Sjud krämen tjock under omrörning. Låt den kallna, och tillsätt vanilnsockret efteråt.

Vik in kanterna på plattorna och sätt dem på en plåt med bakpapper. Sätt ugnen på 250 grader, och pensla sedan plattorna med ägg. Klicka med vaniljkräm och toppa med pärlsockret. Grädda sedan mitt i ugnen ca. 7-10 min. Glasera sedan med smält choklad!


Potatisfocaccia
(Ett recept som påminner om burek faktiskt!)

Du behöver:
25 g jäst
6 dl ljummet vatten
½ msk salt
½ dl olivolja
12-13 dl vetemjöl

Fyllning:
10 små färskpotatisar
2 msk olivolja
1 tsk timjan
1 rödlök
100 g fetaost

Gör såhär:
Börja med att förbereda fyllningen. Borsta potatisen och koka den nästan mjuk. Skär potatisen i halvor och låt dem marinera i en blandning av olivolja och timjan. Skala och skär sedan rödlöken i klyftor, och fetaosten i kuber.

Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av det ljumma vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, salt, olivolja och mjöl och arbeta ihop till en deg (den ska vara lite kladdig). Låt degen jäsa övertäckt ca. 40 min.

Sätt ugnen på 225 grader och  smörj en långpanna med lite olivolja. Häll ut degen och tryck ut den i kanterna. Tryck i potatis, rödlök och fetaost. Ringla över med lite olja och timjan (torr eller färsk), om du vill. Grädda focaccian mitt i ugnen ca. 25 min.





Glad påsk, kära läsare!


"The Passion of the Christ" (!)

FILM: Jag har aldrig klarat av att se hela denna film, eftersom att den berör mig så djupt. Idag kände jag dock att det var dags att se den, från början till slut! Det kändes som ett perfekt tillfälle också, eftersom filmen utspelar sig just under långfredagen. Filmen är regisserad av Mel Gibson, och den släpptes ut på bio år 2004. Gibson gör en fantastisk iscensättning, och att han valde Jim Caviezel som Jesus var helt genialt. Självaste handlingen skildrar Jesus sista timmar vid liv - hans lidelse. Jag vet inte om det beror på att jag själv är troende kristen, men filmen fick mig att känna kalla kårar, och det var en massa tårar som fälldes under filmens gång. Vissa scener tror jag dock, att vem som helst känner sig illa till mods över, eftersom de är så brutala. Samtidigt upplever jag att det är en film alla borde se, för att den tolkar historia och religion på ett häpnadsväckande sätt med sjukt bra rollinsatser, och just med fokus på en viktig händelse. SE DEN!

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=rd-GXzReZuc)


När 5-åringar inte bara är påskkärringar

LIVET: Under skärtorsdagen, som idag, brukar man se små flickor och pojkar i sjalar klä ut sig till söta fräkniga påskkärringar. Sedan finns det små flickor, som knappt når upp till mina knän och har på sig sjal konstant. Det krossar mitt hjärta att se så pass små barn dölja sitt vackra hår i sjal. Är en tjej ungefär över 15 år kan jag tänka mig att hon fattat det beslutet själv. Men när jag ser typ 5-åringar täckta i sjal är jag 99% säker att det inte var hennes initiativ. Jag menar det är ju bedårande när små barn klär ut sig själva, för att de själva finner det roligt. Däremot när barnen är så små kan jag inte föreställa mig att de finner det kul att vakna varje morgon och täcka sig själva. Ett görande är beroende av sitt syfte - när det inte finns en meningsfull orsak för barnet slutar det vara gulligt!

 


RSS 2.0