Är du en "jag älskar dig" slampa?

LIVET: Själv har jag svårt att uttala de där 3 orden, medan andra påstår att de kan älska någon efter bara en vecka typ. Det är inte det att jag är en kall människa, men jag har svårt att säga något så gigantiskt. Enligt mig är det inget man ska kasta ut hur som helst. Om du känner att du älskar en person - visa det i sådana fall! Jag säger såhär, de personer jag "grälar" med mest står mig närmast. Det kan låta sinnessjukt, vilket jag kan uppfattas som ibland, haha... Men var finns spänningen om inte man är oense ibland? Var finns ärligheten om inte man kan uttala sina sanna åsikter? Sedan att säga det där... jo, du vet det där om att älska... alltså, att älska en annan person... Du förstår vad jag menar! Det är ju mer än bara ord. Hur gör ni det? Hur kan man vara den som säger det först? Och ni som säger... sånt, vad förväntar ni höra tillbaks? För att, i mina öron är det tunga ord som folk bara slänger fram och tillbaka hur som helst. Det verkar vara någon form av bekräftelse, eller kanske en gräns man passerar i sin relation. I don't get it, ärligt talat!


Spinnin' in my mind - nr. 10 :)

MUSIK: Shit, alltså, minns ni när "Maria Maria" släpptes ut år 2000!? Har skapat en sunny mapp i min iPod, där jag sakta men säkert börjat fylla den med en massa nostalgiska somriga låtar. En låt som jag har satt på repeat på sistone är denna gamla sommardänga. Jag var runt 12 år när den var som hetast, och det var väl då Santana blev som kändast internationellt. Han släppte ut ett album där många kända artister var med och sjöng kommer jag ihåg. När vi hörde frontfiguren i Product G&B blev vi helt förälskade. Hans röst är sjukt fin, och hans kropp var att dö för, haha! Fan, vad jag älskar denna låt än idag. Latino flavour går bra ihop med R'n'B! ;)


Carlos Santana ft. Product G&B - Maria Maria


It smells like Converse spirit :)

MODE: Strax innan jag skulle lämna boet i morse, kände jag en enorm lust att ta på mig mina nya Converse. Problemet var att de inte riktigt matchade min outfit, men jag tog i alla fall fram kartongen. Nu har det blivit dags att börja smutsa ner dem, kände jag! Väl ute upptäckte jag att fler än jag hade känt att det var Converse väder idag. Vita, svarta, röda, gråa, canvas, skinn, låga, höga... you name it! Det ser bra ut i leggings, jeans, chinos, kjol - vilket som. Inför i år har jag köpt ett par höga marinblåa i klassiska modellen. Vanligtvis tycker jag inte om att äga flera färger av samma skor, men med Converse är det tillåtet. ;)


Tävling

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Filosoferar kring förtjänst

LIVET: Vet inte vart ordet förtjäna kommer i från, men det betyder att vara värd eller vara förtjänt av. Men vad innebär det egentligen? Vem bedömer vem som förtjänar vad? Alltid när ens kompis har blivit dumpad säger man "han förtjäna inte dig". Eller när någon gjort något dumt säger man "serves you right" (rätt åt dig). Hur kan man förtjäna någons omtyckelse, eller att något dåligt händer en? Jag tror att allting i livet sker för en viss orsak - att när man verkligen vill någonting, då verkar hela universum för att man ska få sin önskan uppfylld. Vare sig det som sker, är av bra eller dålig karaktär, så ska det leda till någonting för någon. Dessutom tror jag att endast Gud kan döma mig. Varför använder jag i sådana fall ordet förtjäna? Jag ser ett visst värde i mig själv och mina närmaste, men det betyder ju inte att andra människor är mindre värda. I sådana fall behandlar jag inte andra som jag själv vill bli behandlad...!? Hur sätter jag en standard för vad jag, eller vad någon annan för det fallet, förtjänar?


BRANDOS.se :)

MODE: Nuförtiden har jag börjat få utskällning varje gång jag ens tittar på skor. Skotidningar eller hemsidor med skor är typ förbjudna hemma hos mig, haha. Jag får nästan titta i smyg, eftersom mina päron ger mig skamkänslor. Det där med se men inte röra funkar inte hos mig, har jag ett missbruk? Da well, det får framtida Elizabet handskas med! Till saken -> Brandos har ju assnygga klackar, hallå. Me likey! ;)


Choklad-jordnöts muffins med kolatopping :)

SMÅTT&GOTT: Idag fyller en vän år så jag har bakat lite muffins. Har ännu inte smakat dem, men visst ser de mumsiga ut!? Brukar få en mättnadskänsla bara av att baka, så får ta en lite senare. Härliga toppingar brukar i alla fall få mig att dregla à la Homer Simpsons.

Du behöver:
150 g margarin
2 dl socker
3 st ägg
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk kakao
1 dl hackade jordnötter
kolasås i tub

Gör såhär:
Blanda margarin och socker poröst. Knäck ett ägg i taget, under omröring. Häll i resten av ingredienserna och rör om. Använd en muffinsplåt, det blir 12 st stormuffins. Häll i smeten, och sätt ugnen på 200 grader. Lägg plåten i den mellersta falsetten, och grädda ca. 20 min.



Låt muffinsen kallna ett tag och toppa sedan med kolasåsen.


Bikini 2010? :)

MODE: På sommaren är den snyggast att ha på sig starka färger, tycker jag. Speciellt när man är på stranden och har en het solbränna, då ser man extra snygg ut med en lysande färg på bikinin. Däremot kan det även vara sexigt med bikinis i tryck, ränder eller andra former. Allt som skriker "hej, jag är märkvärdig" tycker jag passar in under solen. ;)


Vad ska du ha på dig till stranden sommaren 2010?


Nellys nya klänningar :)

MODE: Nelly har fyllt på med nya klänningar, lagom inför påskfirandet. Vissa klänningar var självklart mer utmärkande än andra enligt mig, men rent generellt anser jag att Nelly har en bra variation av plagg i olika stilar. Här nedan har ni de jag gillade bäst! ;)


Gulaschsoppa :)

MAT: Jag gjorde en liten egen kombination av två olika recept här. Det räcker ungefär till 4 portioner, och det är en rätt mättande soppa. Detta är första gången jag gör den, och måste säga att den var rikigt god. Give it a try! ;)

Du behöver:
400 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 potatisar
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 l vatten
2 tärningar köttbuljong
1 dl hackad persilja
paprikapulver
kummin
mejram
salt och peppar

Gör såhär:
Hacka grönsakerna och fräs med köttfärsen i olja eller smör. Pudra över paprikapulvret och fräs en liten stund till. Tillsätt tomater, purén, vattnet, kryddorna och buljong. Koka under lock i ca. 20 min. Smaka av med salt och peppar och blanda i persiljan.


Spinnin' in my mind - nr. 9 :)

MUSIK: Om inte du lyssnat på orientalisk musik tidigare måste du börja göra det NU! Visst, det är lätt för mig att säga, eftersom jag är syrian. Men det finns ju flera sånger på språk som jag inte förstår. Ett utav dessa är arabiska, som många kan förväxla med syrianska. I själva verket har vi inte många ord gemensamt dock. ANYWAYS, en låt jag vill rekommendera djupt är denna här nedan. Melodin är sjukt vacker, och likaså är Kfourys röst. Titeln betyder jag älskar dig mycket, sen förstår jag inte resten haha, men han sjunger fint i alla fall. Lovely! ;)


Wael Kfoury - Behebak Ana Kteer


Roligaste bloggen ever! :D

INTERNET: För er som följer skönaste serien någonsin, d.v.s. How I Met Your Mother, måste läsa Barney's Blog! Här skrivs det precis på samma sätt som karaktären framställs, alltså awesome. Viktigt är också att du följer de nya delarna om du ska läsa bloggen, annars blir vissa saker svåra att haja. Det som är riktigt kul, är att det ges effort utanför TV-rutan. Jag menar de behöver inte göra en blogg på riktigt bara för att Barney i serien har en. Love it!


Scorett pt. 2 :)

MODE: Nu har Scorett uppdaterat med sandaler och sandaletter, som är precis lagom för användning om några veckor *peppar peppar*. Om det bara slutar snöa och solen börjar skina och geggamojan försvinner, då kan jag ändra lite i garderoben och på skohyllan. Har en massor med vår/sommar skor, men jag hitta några snyggingar till som skulle passa in i min kollektion. ;)


"I Love You Phillip Morris"

FILM: Jim Carrey är en utav mina favorit skådespelare. Tycker att han är hysteriskt rolig! Det var han i denna film med, men det var inte en typisk roll han spelade. Karaktären bygger på en sann historia om Steven Russell, som är kriminell och homosexuell. Filmen hade en del roliga scener, men för det mesta skrattade jag genom hela filmen för att den var så tråkig. Jag tror inte jag någonsin har kollat på klockan så många gånger när jag sett en komedi. Väntade mest på att den skulle ta slut, och fick fnatt av vissa löjliga skämt. Den var helt enkelt inte värd att se på bio i alla fall. Blev bara riktigt nyfiken på hur mycket pengar Carrey får för alla bögscener! P.S. Ewan McGregor gjorde sin roll riktigt bra, måste jag bara tillägga. :)

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=wp8R3YH-Mgg)


"Did You Hear About the Morgans?"

FILM: Den var väl sisådär, måste jag säga. Några roliga skämt och lite romantik, inget speciellt. Gillar en del roller både Hugh Grant och Sarah Jessica Parker har spelat, men han är kanske bäst på brittisk komedi och hon som Carrie Bradshaw. Denna film är inget att ha stora förväntningar på. Se den om du inte har något bättre för dig kanske haha.

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=82Av0Y9-Ttw)


Skönare under grönare tider :)

MODE: Jag vill tro att våren är här nu, och S:t Patricks Day är väl på gång. Då är det dags att klä sig i grööönt. Mintigt, snorgrönt, turkosa nyanser - ja du, alla de räknas! Gärna med en massa accessoarer i olika material och stilar. Jag diggar allt från retro till fancy schmancy. Grönt är ju skönt, och ska återge en lugnande känsla! ;)


Ha det gött! :D


accent :)

MODE: Skor köper jag konstant, men för att komplettera utstyrseln behövs alltid snygga väskor. Där behöver jag uppdatera mitt lager lite. Såg några handväskor på accent som jag tänkte dela med mig. Det är lite väl för många svarta väskor för mig att äga, eftersom jag älskar färg i mitt liv. Däremot tyckte jag att modellerna var riktigt fina! ;)




Accessorize yourself!


"Old Dogs" :)

FILM: Fan vad rolig den var, alltså! Hade inte så pass höga förväntningar, och visste inte riktigt vad den handlade om innan jag såg den. Nöjd blev jag i alla fall, för det var en skön rulle från början till slut. Trots att jag är ett stort fan av Robin Williams så var han inte sitt vanliga jag här, men han gjorde sin roll väldigt bra ändå. Många kända ansikten var med här också, så det var kul. Jag rekommenderar denna film till alla som vill ha ett gott skratt. Disney äger! ;)

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=RhY8AP806tU)


Äppelmuffins med smuldegstopping :)

SMÅTT&GOTT: Hittade ett spännande recept som jag experimenterade med. Mjuk äppelpaj kan ge mig en illamående känsla ibland. Kombinationen här, med smuldegen och de stekta äppelbitarna var helt underbart. Se bara till att använda pappersformar eller gör en paj! Det blev svårt att få ut dessa från muffinsplåten, haha. ;)



Fyllning:
2 röda äpplen
1 msk margarin
2 msk socker
½ msk kanel

Smuldeg:
30 g margarin
2 msk havregryn
2 msk hackade valnötter
2 msk socker
½ msk vetemjöl

Muffinssmet:
2 ägg
1 ½ dl socker
100 g margarin
2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

(12 stora muffinsformar)


Gör såhär:
Om du vill skala äpplena gör det, men du kan låta bli. Kärna i alla fall ur dem och skär i bitar. Smält margarin och stek äppelbitarna med sockret. Pudra över kanel mot slutet och stäng av värmen. Blanda därefter ihop ingredienserna till smuldegen och ställ åt sidan. Sedan kan du sätta på ugnen, på 175 grader.

Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Smält margarinet och tillsätt mjölk, därefter kan du röra ner vätskan i äggblandningen. Blanda sedan de torra ingredienserna och tillsätt i bunken under omrörning.

Ställ muffinsformarna på en plåt och fördela smeten i dem. Sticka i äppelbitarna och toppa därefter med smuldegen. Grädda muffinsen i nedre falsetten under 20-25 min.


Gott gotti gott gott!


"Up in the Air"

FILM: Vem är inte förälskad i George Clooney? Det spelar ingen roll hur gammal han är, han är fortfarande het som satan! Hans snygghet, röst och charm i filmer kan aldrig misslyckas. Han var den som gjorde filmen intressant. Självaste handlingen var annars si sådär. Det var några roliga scener och andra mer romantiska, men jag har sett bättre romantiska komedier. Clooneys karaktär var det mest fängslande i hela filmen. Sättet hans roll utvecklas och hur det avslutas var nog det bästa med hela filmen. Filmen i sig var väl annars helt okej. :)

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=e7k6FwXJhNk)


Choko BIG :)

SMÅTT&GOTT: Jag älskar som sagt, att smaka nya chokladsmaker el.dyl. Nyligen fick jag syn på en bild på den här nya müsli-baren, på de där automaterna på tunnelbanans plattformer. Köpte en, och tyckte faktiskt den var god. Den var riklig med müsli för er som gillar fibrer, men den var lite för söt för att vara nyttig tror jag. Pigg blev jag på den i alla fall, så det var ju bra. Den är värd att smaka! ;)


The Jacksons - A Family Dynasty :)

TV: När man är sjuk lockar TV tittandet, trots att strålarna ska vara dåliga för en. Ikväll, kl. 21 visades Familjen Jackson, del 1 av 6 på TV4. Det var intressant att se resten av familjen, deras vardag och speciellt när de åkte till Gary. Jag trodde MJ skulle medverka fysiskt, men det var tydligen inte så. På slutet kom hans död upp, och än idag kommer tårarna varje gång det nämns. Själv är jag ett stort fan av Jackson familjen, så detta program kommer jag att följa!


Ultra sjuk...

HÄLSA: Jag har ett stort problem. Mår piss, men har ingen tid att för att vara sjuk! Det är löjligt att det faktiskt är så, men kroppen får bara inte säga i från just nu. Har fullt upp i plugget just nu och 99 andra problem, och vilar jag då har jag en massa att ta igen. Därför är det viktigt att hålla sig till schemat! Kan inte missa skola, men litteratur får mig att hallunicera just nu. Vad FAN gör man!? Om det finns ett piller som lurar kroppen till att tro att den vilar då vill jag få tag på det! Vad är din bästa huskur?



*suck*


Spinnin' in my mind - nr. 8 :)

MUSIK: Jag tror att allting sker för en orsak. Vi tackar aldrig för våra bra dagar, men klagar alltid på de dåliga. Vi testas varje dag, men hur ofta gör vi rätt? Det sker så mycket skit världen runt, men hur hanterar vi detta? Vem gör något åt saken? Michael Jackson var inte bara en fantastisk sångare, utan även en mycket givmild människa. En av hans bästa låtar som jag absolut älskar, är "Man in the Mirror". Den kom ut år 1988, och den handlar om hur man kan förändra världen genom att börja ändra på sig själv. Budskapet är egentligen självklart, men samtidigt så revolutionerande oavsett sin tid och plats. Jacksons röstkapacitet är sjukt bra, och jag älskar hela gospelkänslan. För någon orsak sägs det att denna låt floppade i Europa, och då måste jag säga fy vilka kalla människor som bor här, haha. Måste det alltid vara flashiga videos, plzz!?



Michael Jackson - Man in the Mirror



Who am I to be blind pretending not to see their needs?


Dating in the Dark :)

TV: Såg precis på reprisen av detta program, och måste säg att den var helt okej. Brukar inte gilla sådana här realityprogram och jag missade början av denna, men den här var spännande faktiskt. (Dessutom måste jag tillägga att den där Charlan var en pudding!) Det var kul att se hur mycket utseendet spelar roll. Man får ju aldrig riktigt den chansen att lära känna någon på det viset. Därför var det intressant att se att vissa faktiskt inte gillade det de sedan såg. Om allting klickar i mörkret, vad är det man tvekar på i ljuset?


Scorett :)

MODE: Scorett har rent allmänt rätt så stor variation bland sina skor. Somliga är lite för vågade för min stil, andra är helt perfekta. Jag var inne på deras hemsida och upptäckte lite vårgodis. (Sandaler och sandaletter uppdateras så småningom *längtar*!) Här har ni lite olika sorters skor, med enorm skillnad på stil, färg och pris. Enjoy! ;)


Kolakakor :)

SMÅTT&GOTT: Testade precis ett recept kolakakor, kolasnittar eller vad de nu kallas. Måste säga att de var goda, lagom söta och bra touch av kolasmak. Gillade eftersmaken framför allt! ;)

Du behöver:
200 g margarin
1 ½ dl ljus sirap
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 ½ dl socker
6 dl vetemjöl

Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop ingredienserna till en deg. Rulla degen i två avlånga delar, och platta till dem på en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca. 10-15 min. Skär i bitar innan de stelnar!


MJ älskade mig :)



Vore härligt om han sjöng denna låt för mig, haha. Love you too, Michael! ;)


Vill du höra ett skämt?



Trodde han att han är rolig bara för att folk skrattar åt hans ögonbryn?


I miss you MJ! <3


Bara för att... :)

LIVET: Nä, nu får det vara nog faktiskt! Man får vara försiktig med vad man önskar sig. Jag lääängtar efter den blåa himmeln och lite blommande! Det är fullt upp med studierna nu, och gamla foton fyller mig det vårkänslor. Varför kan inte Sverige ha vackra vårväder (bara ett förslag, haha)...?



Trevlig kväll, gott folk!


RSS 2.0