År 2009 :)

LIVET: Jag vill inte klaga. Jag har, under årets gång, haft en bra hälsa samt nöjet av att få vara med mina nära och kära. Det är jag tacksam för, men visst har det ju funnits andra personliga missnöjen. Fast jag tror ju att allting har sin orsak. För övrigt, när man tänker på året som har gått, vad minns man? (Läs här: http://sv.wikipedia.org/wiki/2009)

George Bushs avgång som president - Hallelulja! Barack Obama blev i januari, den första afroamerikan som har valts till president i USA. Helt plötsligt försvann de mörka molnen över Amerikas förenta stater. Invånarna verkar nöjda med sin nuvarande folkrepresentant. Obama vann även Nobels fredspris i år. Efter regn kommer verkligen solsken!


I april trädde IPRED-lagen i kraft i Sverige. Allas vår nuvarande härliga riksdag kände inte sig tillräckligt hatad nog, så de införde en lag som skulle garantera vrede. Det var ett värdelöst försök till att skrämma, framför allt, en ungdomsgeneration. Jag undrar hur många som har varit lagbrytare i år, hmm?

Michael Jackson, kungen av pop, avled den 25 juni. Världen miste en fantastisk musiker, andra till och med en far och en familjemedlem. Jag sörjer fortfarande min största idol, men jag vet att han är mer saknad hos andra. My heart goes out to you! (Varför låter allting så mycket bättre på engelska?)


Den 31 augusti fick Sverige sitt första dödsfall i svininfluensan (R.I.P.). Befolkningen började skrämmas mer och mer av det globala utbrottet av "svinis". Plötsligt såg man fler invånare desinfektera sina händer konstant, och många började ta avstånd från en så fort man började hosta, haha! Inget att skoja om egentligen, men jag är i varje fall glad över att jag nu är immun för ett år åtminstone.

I oktober bröt helvetet officiellt lös inom Svenska kyrkan. Tidigare har jag tyckt att grenar inom kristendomen inte har spelat någon större roll. Just nu är jag i alla fall stolt över att säga att syrisk-ortodoxa kyrkan ALDRIG kommer att tillåta homoäktenskap. Det är pinsamt att Sverige har kommit till den graden av sekularism. Kyrkan är faktiskt inte en plats för samkönade äktenskap, tyvärr.

Filmen "2012" hade premiär i november. Många har påverkats av filmens handling, om vare sig mayaindianerna har rätt denna gång också. Jag säger såhär, vad som än sker så är det upp till Herren ovan. En film kan inte förutspå din framtid, vi alla borde egentligen leva som om varje dag vore vår sista.

 



Det har funnits flera underbara stunder, samtidigt som några mindre roliga. Tack Gud, för allt du ger och välsigne alla fina bortgångna själar vi har förlorat under år 2009. Amen!



GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!!!


Victoria's Secret Fashion Show 2009 :)

MODE: Fan, vad bra catwalk Victoria's Secret gör varje år. Modellerna brukar oftast vara avslappnade och samtidigt heta. Scenen är alltid häftigt dekorerad och det brukar spelas asbra livemusik samt tunga mixar. Tyra Banks är dock saknad på catwalken, och för i år, även Adriana Lima. Det var ändå kul att Heidi Klum kunde delta. Annars är favoriterna i år självklart, Alessandra Ambrosio och Miranda Kerr. Dessutom gjorde den nya Victoria's Secret ängeln, Kylie Bisutti, en mycket fin entré, måste jag säga.

De flesta av Victoria's Secret underkläder är nästan alltid riktigt sexiga och användbara för vanliga människor. Jag blir oftast mycket imponerad av deras kollektion. Snart är det nog dags att göra en beställning (!). Många modeshower kan vara mycket stela, med äckligt spinkiga modeller samt orealistiska kläder. Dessa kan inte jämföras med denna, VS-modellerna har former och de går med stil. VS-showen visades ikväll på TV3, vet inte om det kommer någon repris, men de går att ladda ner. Om ni blir nyfikna, se då till att ni också laddar ner showen från 2005, när Justin Timberlake uppträdde med "SexyBack"! ;)


Apelsin-chokladkaka :)

SMÅTT&GOTT: Jag älskar att baka! Till julen har jag gjort en massa gott, men de recepten har jag inte tänkt på att lägga upp här. Kan göra det vid ett annat tillfälle. Jag tog precis ut en kaka från ugnen, som har varit omtyckt av alla jag nånsin har serverat den för. Bara för att vissa inte tycker om apelsin-choklad betyder det inte att den här kakan inte går hem hos dessa. För detta har minsann bevisats - min apelsin-chokladkaka is the shit! Här nedan har ni receptet. Ge den ett försök, garanterar en succé. ;)

Du behöver:
150 g margarin
2 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ca. 1 apelsin
100 g mörk blockchoklad
(75 g ljus blockchoklad)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som rymmer ca. 1 ½ liter. Förbered gärna apelsinen genom att riva lite av skalet och att pressa juicen samt sila bort fruktköttet. Du kan även börja hacka blockchokladen i grova bitar.

Sätt margarinet i en bunke och lägg in den i micron ca. 10-15 sek. Rör ner sockret och vaniljsockret i bunken och blanda poröst. Tillsätt äggen under omrörning, ett i taget.

Rör ner mjölen och bakpulvret försiktigt i smeten, växelvis med apelsinjuicen. Sedan ska även chokladbitarna blandas ned i smeten. Nu kan man hälla ner smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen, i ca. 40-50 min.


(Till lite extra festliga tillfällen kan man garnera med lite smält blockchoklad. Dela chokladen i bitar och häll i lite olja. Lägg in i micron i ca. 30-60 sekunder, pass på och rör om tills den har smält. Var snabb med att pensla över kakan, innan chokladen torkar!)

Mumsfilibabba!


"Alvin och Gänget 2" :)

FILM: Idag var jag och såg på uppföljaren till "Alvin och Gänget" på bio (ja, jag är 21 år haha). Den har typ varit slutsåld över hela Stockholm sedan den hade premiär på juldagen. Det har alltså inte varit lätt att skaffa biljetter, men ikväll hade vi tur. Jaja, gick ju inte och såg den för min egen skull haha. Tycker inte ens om dubbade filmer, men denna var faktiskt bra! Jag hade redan sett ettan på min dator förut, på engelska dock, men detta gick också bra. Ekorrorna är ett par söta samt roliga karaktärer, som möter några nya vänner i denna film. Gillar man popmusik blir filmerna till och med roligare att se på. I vilket fall så fascinerades jag mest av att man använde slangord som gitta och fett i filmen. Wzp Sweden? Trots att man ser ner på slangspråket, lär man barn redan i tidig ålder att detta faktiskt är användbara ord. Kul!

(Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ASOSFrQnER0)


Marabou Sensation: Caramelized Almonds & Sea Salt :)

SMÅTT&GOTT: För inte så länge sedan hade jag skrivit upp mig som en av de första som ska få smaka på Marabous senaste chokladsmak. Jag älskar choklad som ni kan förstå, haha! Strax före jul så kom chokladen i brevlådan (haha believe it), men då fastade jag och kunde därför inte smaka den. Idag när jag vaknade kom jag på att den låg i min låda, orörd... Kändes som en extra julklapp att öppna *spännande*. Vet inte riktigt vad jag förväntade mig, smaken av karamell älskar jag, men på bilden såg den ut som en vanlig nötsmak, vilket jag kan finna tråkigt. Dessutom när det finns sjösalt i choklad känns det ännu mer trist. Krämigare fyllningar är något jag däremot alltid ser fram emot.

Chokladen i sig smakar som vanlig Marabou mjölkchoklad, men innehållet smakar som en touch av sött karameliserade brända mandlar. Eftersmaken är perfekt, tror att det är sjösaltet som hämmar den där känslan av illamående jag kan känna efter jag ätit massa sött. Jag gillade den faktiskt, se till att smaka den i alla fall en gång. Står att den kommer att finnas ute i butik februari 2010! ;)


Lite mer Mmm... i livet


Shopping @ London :)

RESA: Jag vet att jag har dröjt med min London to-do lista, men har haft fullt upp inför julen. Tänkte att jag börjar med att göra en lista på butiker värda att besöka.

Det första ni ska göra är att vakna tidigt, ta på er bekväma skor, och se till att ni hamnar på tunnelbanans röda linje. Gå av på stationen Marble Arch, därifrån är det bara att promenera hela vägen mot Oxford Circus. Det finns en webbsida som ger en bra vy på vilka tillgängliga butiker som finns exakt vart (!). Ni ska veta att butikerna i London absolut inte ser ut som de gör i Stockholm, trots att samma kedjor finns här. De är magnifika där! Inuti vissa klädaffärer säljs även massa godis, vill jag tillägga. ;)

(Station: Marble Arch)
Primark (Allting är billigt, men det betyder inte att det är värt att handla här. Hittade inte särskilt mycket fint, men dyrt var det i alla fall inte!)
Barratts (Heta skor!)
New Look (Fina kläder, smycken och skor.)
Selfridges (A.k.a. Londons NK, dock mycket större!)

(Station: Bond Street)
Zara (Du kan göra massvis med fynd, speciellt under mellandagsrean.)
Debenhams (Minns ni när den fanns i Stockholm...?)

(Station: Oxford Street)
Top Shop (Sveriges butiker kommer inte ens nära av vad denna butik har att erbjuda. Bra att veta är att de ger 10% rabatt även till svenska studenter, inklusive på rea-varor.)
Urban Outfitters (Häftigt, fast nu har den ju kommit till Stockholm...)
Office (Rea på massa high-heels.)
River Island (Ett måste! HOT!)
Mango (Mycket finare kläder än i Sveriges butiker!)
Dorothy Perkins (Kattigt!)
Accessorize (Bästa butiken för sådana som älskar smycken och väskor!)

Nu är detta endast några butiker som jag, vid någon av mina vistelser, har handlat hos. Det finns ju massvis med andra bra butiker som ni bör utforska, som till exempel House of Fraser (318 Oxford Street), ALDO (309 Oxford Street) och Miss Selfridge (216 Oxford Street). Om ni gillar film och musik så bör ni besöka HMV (360 Oxford Street). Gillar ni sportartiklar måste ni förbi Lillywhites (24–36 Lower Regent Street) på Piccadilly Circus, samt Soccer Scene (156 Oxford Street) för fotbollsfantaster. Disney Store (360-366 Oxford Street) är en butik med bra presentartiklar för barn, och Clinton Cards (270 Oxford Street) är en fräschare souvenirbutik. Det finns en MASSA butiker i London värda att besöka, skriv en kommentar om det är något ni undrar över!

P.S. För er som har läst att det finns en Victoria's Secret butik på 12 Nottingham Place, så är det bollocks, som britterna säger. Butiken existerar inte, men vill ni handla fina underkläder i London, då finns La Senza (162 Oxford Street)!


Ahh, home sweet home...


Winter wonderland :)

LIVET: Så här års brukar jag ha svårt att hinna med att sitta vid datorn. Det är så mycket att planera och förbereda inför julen. Jag älskar denna period! Det finns inget mer härligare än att fira jul. Nu när det har kommit såhär mycket snö också, har jag extra mycket att vara tacksam över! Något som dock förvånar mig är att barn idag, inte verkar ha lika mycket entusiasm över vädret som jag hade när jag var liten (och fortfarande har än idag). Jag gick ut i eftermiddags för att åka stjärtlapp, men det fanns inte en själ ute. När jag var liten var det fullt med barn på backarna, från morgon till kväll. Vi brukade rusa upp för backen för att njuta av den där snabba färden, och sedan repetera händelsen om och om igen. Vad har hänt? Jag vet att småttingarna på förskolan brukar ha skoj i snön under uteverksamheten, men det här chockade mig. Personligen skyller jag på TV-spel och internet! Vi har inte heller haft såhär vackert väder under december månad på länge. Om inte barnen ska njuta av detta, vem ska då göra det...?

P.S. Thank you Santa for making my wish come true! ;)


Spinnin' in my mind - nr. 4 :)

MUSIK: Sedan första gången jag hörde Alicia Keys sjunga introt till sången "Fallin'"; I keep on fallin' iiiiin and out with you, blev jag såld. Det var en ung tjej med en otrolig stämma som sjöng R'n'B/Soul musik och spelade piano. Keys är en het sångerska med så mycket talang! Hon har en del lite sämre sånger i hennes skivor, men rent allmänt räddar hennes röstkapacitet allt hon någonsin har spelat in.

Keys senaste singel är "Try Sleeping With a Broken Heart". Den är så jävla bra! Första gången jag hörde den var för några veckor sedan när jag kom förbi ett klipp på ett liveuppträdande (!). Jag var bara tvungen att ha orginalet, och sedan den dagen har sången spelats konstant hos mig. Den handlar om att ta sig själv upp igen från de där svåra tiderna. Det handlar inte om att hata den som har sårat en, tvärtom, det handlar bara om att försöka klara sig utan denne. Texten är bra, rösten är skön och beaten är grymt tung! Alicia Keys has done it again. ;)


Alicia Keys - Try Sleeping With a Broken Heart


London baby! :)

RESA: Nu är jag tillbaks från London! Detta blir tredje gången i min favorit shopping stad. Har varit där under sommaren, vintern och nu under hösten. Måste säga att hösten var hittills den skönaste årstiden att besöka London. (Ska även försöka göra ett vårbesök i framtiden!) Det var massvis med vacker julpynt och vädret var precis lagom. Önskar att jag kunde lägga upp foton, men de är borta... Låt mig förklara! Älskar London, men allt och alla har väl sina flaws.

Som ni säkert nu förstår, så gick tyvärr inte resan som planerat. Vi hade tre utmärkta dagar sedan när vi skulle hem i lördags... *boom* min väns väska blev stulen! Vad gör man? Vi vände oss till de man ska lita på i nödsituationer - polisen - de kan kiss my ass! De hade inte ens internet, de ville inte heller ringa samtal åt oss och de gav oss helt fel information. De skickade oss till flygplatsen utan en polisrapport, efter att de betonat hur strängt man ser på stulna pass efter terroristattackerna. Jag tog mig till flygplatsen med en människa som i princip räknades som en illegal flykting, men flygplatsen kunde såklart inte göra ett skit för oss. Vi var tvungna att vänta tills måndag morgon då den svenska ambassaden skulle öppna. Problemet var att vi inte hade fått något bevis på att passet faktiskt blev stulet. Så vi var basically f*cked. Det blev söndag, ovissheten drev en till vansinne. Jag ringde till polisstationen vi hade varit på kvällen innan, de påstod att vi på måndag skulle till ambassaden, sedan till polisen och sedan tillbaks till ambassaden. Problemet var att ambassaden endast hade öppet i 2 timmar på måndag. Vi förstod inte hur tiden skulle räcka och vi ville bara hem.

Gud välsigna polismannen vi träffade på Gatwicks flygplats, han ringde och krävde att vi skulle få polisrapporten faxad till flygplatsen. Om inte det vore för honom kanske vi inte skulle få åka hem i tisdags kväll. TACK till honom, all trevlig personal på flygplatsen, min underbara familj och sist men inte minst Gud som vakade över oss. Fick gå i genom ett helvete tack vare ett par pundare som ville åt snabba cash. Är bara tacksam att de inte skadade oss fysiskt och att jag hade tillräckligt med pengar för mat och boende.

Haha, det här skulle egentligen handla om hur fantastiskt London är. Som sagt älskar ju staden, framför allt på grund av all shopping. Men FAN ta de där jävla pundarna samt polisstationen i Kensington! Ska försöka lista alla must-do's och liknande nu i veckan, så blir det lite trevligheter i alla fall. ;)


Spinnin' in my mind - nr. 3

MUSIK: Denna gång har en sång som jag faktiskt inte gillar så mycket, fastnat i mitt huvud. Jag kan inte ens lyssna på hela sången utan att störa mig på dess brist av en fullständig melodi. Trots detta har refrängen fastnat i mitt huvud, sedan min käre vän presenterade sången för mig. Det enda jag gillar med denna sång är texten faktiskt. Den första versen är mycket bra måste jag säga. Läs här nedan! ;)

(Oh, I wish I was a punk rocker with flowers in my hair)
When the head of state didn't play guitar
Not everybody drove a car
When music really mattered and when radio was king
When accountants didn't have control
And the media couldn't buy your soul
And computers were still scary and we didn't know everything


Tänk om vi kunde vrida tillbaks klockan till när människan uppskattade the little things we have in life. Jag må vara lite ung för att kunna tala om hur bra man hade det back in the days. Det jag dock vet är att människan börjar sakna karaktär, vi är inget annat än pjäser inrutade i ett schackspel...


Sandi Thom - I Wish I Was A Punk Rocker


YouTube som lärresurs :)

LIVET: Vi har ett litet projekt på gång i skolan som handlar om barns datoranvändning. För att visa hur YouTube kan användas för pedagogiska ändamål, så vill jag be Dig om en tjänst *tihi*. Gå in på dessa länkar så många gånger du kan. Det vore jätte bussigt! ;)

"It's gonna be a thing!" (The legendary Barney Stinson)



Sonia Rykiel pour H&M

MODE: Jag försöker hitta nånting fint från H&M:s nya underklädeskollektion, utan att lyckas. Reklamskyltarna har ju inte direkt imponerat mig, men det här var ju bara löjligt. Ingenting var ju ens en gång sexigt. Visst jag förstår att det är höst nu, men färgerna var tråkiga. Några nederdelar såg ju ut som mormorstrosor och vissa BH-band var bara för tjocka. Den här sektionen med rosa blomman var skrattretande. En blomma på bröstet är inte fint! Jag hitta en snygg body i puderrosa eller svart/blå som skulle kunna vara het som festtopp, men där är kuporna för små. Tyvärr, blir det inga köp för min del den här gången... Däremot kan jag tänka mig att denna kollektion passar en äldre generation dock(?) :) Se för er själva: http://shop.hm.com/se/campaign798underwear

P.S. Victoria's Secret butik till Sverige, tack!


Topp 5: Krigsfilmer :)

FILM: Det är härligt att titta på film ibland, speciellt verklighetsbaserade filmer som får mig att falla i tårar. Krigsfilmer är ju inte alltid baserade på verkliga handlingar, men bakgrunden brukar oftast grunda sig på ett krig som skett i verkligheten (!). Filmerna jag har valt till min topplista är alla gjorda under 2000-talet. Detta beror på att jag tycker att någorlunda bra bild och specialeffekter, gör bättre krigsfilmer. En bra krigsfilm för mig är inte bara en film där en massa människor dör på grymma sätt. Det är en film med en stark manlig huvudroll, och ibland en film med en vacker kärlekshistoria. Framför allt, så är det en film som gör mig tacksam för den friheten jag besitter. Se dessa filmer här nedan! ;)

1. Pearl Harbor (2001)
2. The Pianist (2002)
3. Enemy at the Gates (2001)
4. The Patriot (2000)
5. Troy (2004)


Digital kommunikation

INTERNET: Idag har jag haft en föreläsning om hur man kan arbeta med digitala lärresurser med barn, och ikväll får jag tag på ett klipp som förvånar mig lite. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta... Titta här nedan!


Året är 2009 och vi har resurser idag som folk födda före 80-talet knappt kan behärska. Vi kan kommunicera med folk på andra sidan jordklotet genom att bara trycka på ett tangentbord. Det slutar aldrig fascinera mig, trots att jag i princip alltid haft tillgång till dator och internet. Att teknologin har kommit så långt är ju super, men har människan idag blivit mer opersonlig? På klippet här ovan gifter sig ett par, och det första de gör är att uppdatera sin status på Facebook. De gör det som ett skämt, men det ger mig en tankeställare: Vart är vi på väg...? Allting har ju sina för- och nackdelar, men att se sin realitet på detta vis skrämde mig lite. Jag själv, uppdaterar min MSN, Facebook och blogg ganska ofta. Är det för att nå en större publik, eller orkar jag inte bara tala muntligt med de som sitter i rummet bredvid mig? Wicked! :)


Vaccin mot svininfluensan

HÄLSA: I lördags vaccinerade jag mig mot svininfluensan, och jag tänkte berätta lite om upplevelsen. (OBS! Allas kroppar reagerar helt olika, så räkna inte med samma effekter!) Jag var helt hundra på att jag inte skulle ta sprutan, men när jag bestämde mig för att åka till London började jag tveka. När jag ringde till Vårdcentralen lät det på dem som om jag skulle dö om jag inte tog vaccinet, haha. Nu är jag i alla fall vaccinerad, och sjuksköterskan gav mig en fix på bara några sekunder. Sprutan i sig kändes inte alls, men när den var i kände jag hur injektionen spred sig i min arm.

Det gjorde inte ont den första dagen, men det kändes ju annorlunda i armen. Mot natten började jag frysa extremt mycket, och jag blev tvungen att sova med dubbla byxor, tre tröjor, dunsockor och vantar. När jag sedan vaknade morgonen därpå kändes det på armen som om jag hade ett blåmärke, men det var ingenting som syntes. Detta varade till och med igår, nu känns det nästan ingenting. Om 1 ½ vecka ska jag vara immun mot svinis i alla fall, hoppas inte att den årliga influensan drabbar mig... :)


RSS 2.0