Äppelmuffins med smuldegstopping :)

SMÅTT&GOTT: Hittade ett spännande recept som jag experimenterade med. Mjuk äppelpaj kan ge mig en illamående känsla ibland. Kombinationen här, med smuldegen och de stekta äppelbitarna var helt underbart. Se bara till att använda pappersformar eller gör en paj! Det blev svårt att få ut dessa från muffinsplåten, haha. ;)



Fyllning:
2 röda äpplen
1 msk margarin
2 msk socker
½ msk kanel

Smuldeg:
30 g margarin
2 msk havregryn
2 msk hackade valnötter
2 msk socker
½ msk vetemjöl

Muffinssmet:
2 ägg
1 ½ dl socker
100 g margarin
2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

(12 stora muffinsformar)


Gör såhär:
Om du vill skala äpplena gör det, men du kan låta bli. Kärna i alla fall ur dem och skär i bitar. Smält margarin och stek äppelbitarna med sockret. Pudra över kanel mot slutet och stäng av värmen. Blanda därefter ihop ingredienserna till smuldegen och ställ åt sidan. Sedan kan du sätta på ugnen, på 175 grader.

Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Smält margarinet och tillsätt mjölk, därefter kan du röra ner vätskan i äggblandningen. Blanda sedan de torra ingredienserna och tillsätt i bunken under omrörning.

Ställ muffinsformarna på en plåt och fördela smeten i dem. Sticka i äppelbitarna och toppa därefter med smuldegen. Grädda muffinsen i nedre falsetten under 20-25 min.


Gott gotti gott gott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0