Äppelmuffins med smuldegstopping :)
Fyllning:
2 röda äpplen
1 msk margarin
2 msk socker
½ msk kanel
Smuldeg:
30 g margarin
2 msk havregryn
2 msk hackade valnötter
2 msk socker
½ msk vetemjöl
Muffinssmet:
2 ägg
1 ½ dl socker
100 g margarin
2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
(12 stora muffinsformar)
Gör såhär:
Om du vill skala äpplena gör det, men du kan låta bli. Kärna i alla fall ur dem och skär i bitar. Smält margarin och stek äppelbitarna med sockret. Pudra över kanel mot slutet och stäng av värmen. Blanda därefter ihop ingredienserna till smuldegen och ställ åt sidan. Sedan kan du sätta på ugnen, på 175 grader.
Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Smält margarinet och tillsätt mjölk, därefter kan du röra ner vätskan i äggblandningen. Blanda sedan de torra ingredienserna och tillsätt i bunken under omrörning.
Ställ muffinsformarna på en plåt och fördela smeten i dem. Sticka i äppelbitarna och toppa därefter med smuldegen. Grädda muffinsen i nedre falsetten under 20-25 min.
Gott gotti gott gott!