Vinbärspaj :)

SMÅTT&GOTT: Vi har haft ett överskott av röda vinbär på kolonilotten. Det vore alltför tråkigt om vi skulle äta dem som de är hela tiden. Därför har jag experimenterat lite med dem några gånger. Idag fick det bli en paj med smuldegstopping. Det är så gott med paj, speciellt när ytan är krispig *mmm*! ;)

Du behöver:
4 dl röda vinbär
4 msk socker
1,25 tsk vaniljsocker
1,25 tsk potatismjöl

2 dl havregryn
0,75-1 dl vetemjöl
0,75-1 dl grahamsmjöl
100 g margarin
1,25 dl socker

(hackad mandel)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bären i en pajform och strö över de övre ingredienserna. Blanda de nedre ingredienserna till en smuldeg och fördela över bären. (Toppa gärna med hackad mandel.) Grädda pajen mitt i ugnen, i cirka 20 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0